Op weg naar jouw droomhuis met één van onze aankoopmakelaars!

Geschreven door: Op weg naar jouw droomhuis met één van onze aankoopmakelaars!

Op:  

In: Algemeen

Ben jij op zoek naar die ene prachtige droomwoning, maar wordt dat constant voor je neus weggekaapt? Geen stress! Onze NVM-aankoopmakelaars schieten jou te hulp. Zij bieden jou namelijk begeleiding met deskundigheid, zekerheid en grote voordelen van begin tot eind. Wist je namelijk dat je als eerste op de hoogte wordt gehouden over het woningaanbod, voordat het op Funda staat? Hoe dit precies in elkaar zit, leggen wij stapsgewijs voor je uit in deze blog.

Wat kun jij van onze aankoopmakelaars verwachten?

 

Stap 1: Laten we kennismaken

Bij het kopen van een nieuw huis komt veel kijken. Toch willen wij dat je zorgeloos kunt genieten van jouw toekomstige verhuizing. Je gaat allereerst samen in kennismakingsgesprek met de aankoopmakelaar. We zetten jouw woonwensen op een rijtje en stellen een zoekprofiel voor je op. Aansluitend vindt er een eerste, gratis en vrijblijvend, hypotheekgesprek plaats met één van onze eigen onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zo krijgen de hypotheekadviseur en jij een goed beeld van jouw financiële mogelijkheden. Samen zorgen we voor een hypotheek die bij jou past!

Stap 2: Het vinden van jouw droommatch

Het woningaanbod wordt continue aangevuld met nieuwe woningen. Onze aankoopmakelaars hebben als eerste zicht op het nieuwe woningaanbod en stellen jou als eerste op de hoogte als er een woning wordt aangeboden passend bij jou zoekprofiel. Hierbij kun je ook denken aan woningen die in de stille verkoop staan. Op deze manier ben jij als eerste op de hoogte van het complete nieuwe woningaanbod voordat het op Funda staat! Ook onverwachte wijzigingen binnen jouw woonwensen kun je vrijblijvend aan ons doorgeven. Zo krijg jij het nieuwste en meest relevante aanbod per e-mail toegestuurd.

Stap 3: Yes, woning gevonden!

Yes! Heb jij jouw droomwoning gevonden die aansluit bij al jouw wensen en behoeften? Dan kan de eerste bezichtiging worden ingepland. De verkopend makelaar stuurt jou direct alle opgevraagde aanvullende informatie naar je toe. Zo ga jij goed geïnformeerd je bezichtiging in! Nadat de bezichtiging is geweest, worden de bevindingen met je doorgesproken. Ben je enorm enthousiast geraakt? Dan kan er direct een tweede bezichtiging worden ingepland.  Hierbij zal zowel de aankoop- als verkoopmakelaar aanwezig zijn. Daarnaast zal alle informatie over de woning worden gecontroleerd op volledigheid en juistheid. Maak je hier geen zorgen over, want als het nodig is regelen wij direct een aantal uitgebreide onderzoeken. Denk hierbij aan het kadaster, de erfdienstbaarheden, de globale bouwtechnische inspectie of het bestemmingsplan. Jij ontvangt hiervan een gedetailleerd schriftelijk verslag. Zo weet jij precies waar je straks aan toe bent!

Stap 4: De onderhandeling kan beginnen

Vaak wordt er gedacht dat als je een bod uitbrengt, je in onderhandeling bent, maar dit is niet het geval. Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op het bod door:

  1. Een tegenbod te doen;
  2. Expliciet te melden dat jullie in onderhandeling zijn.

Het wil voorkomen dat er meerdere geïnteresseerden zijn. Dit zal de verkopend makelaar aan jou melden. Tijdens een onderhandeling kan iemand anders namelijk ook een bod doen. Soms kan het zijn dat er zo veel belangstellenden zijn die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het bepalen wie de beste koper is, moeilijk te beslissen is. Op zo’n moment gaat de verkoper in overleg met de makelaar. Er kan een besluit worden genomen om de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijving. Maak je niet direct zorgen. Onze aankoopmakelaar zal in zo’n situatie er alles aan doen om een goede aankoopprijs te realiseren en zullen zij er alles aan doen om jou te presenteren als beste koper.

Stap 5: Koopovereenkomst en notariële akte

Is onderhandeling geslaagd en heb jij jouw droomhuis aangekocht? Dan volgt een vastlegging van de gemaakte afspraken. De verkoopmakelaar legt de afspraken vast in een koopovereenkomst en jouw aankoopmakelaar controleert deze. Je krijgt complete begeleiding bij het overeenkomen van een opleverdatum en eventueel het overnemen van roerende zaken. Mocht je een bouwkundige keuring willen laten uitvoeren, kan dit uiteraard in overleg. De koop van jouw droomhuis moet schriftelijk worden aangegaan (schriftelijkheidsvereiste). Als zowel jij en de verkoper de koopovereenkomst hebben getekend, kan de koop tot stand komen. Jij als koper hebt drie dagen bedenktijd, waarin je zonder opgaaf van reden de koop kan ontbinden. Na de bedenktijd is de koop definitief rond, tenzij er ontbindende voorwaarden van toepassing zijn. Onze aankoopmakelaars houden je graag op de hoogte van de verschillende belangrijke data tijdens het aankoopproces.

Stap 6: De eigendomsoverdracht

In de aanloop naar de eigendomsoverdracht controleert de aankoopmakelaar de akte van levering. Op de dag van de eigendomsoverdracht bij de notaris, begeleidt de aankoopmakelaar jou tijdens de eindinspectie van de woning en zullen zij aansluiten bij het transport.

Stap 7: Verhuizen, een nieuw hoofdstuk kan beginnen!

Wij snappen dat het verhuizen een hele onderneming op zich is. Daarom nemen wij graag een stuk van het werk uit jouw handen. Wist jij dat Thoma Post een gratis verhuisservice aanbiedt? Bekijk gauw onze gratis verhuisservice.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.