Impressie van nieuwbouwwoningen van Wonen aan de Weide in Deventer

Nieuwsupdate ‘Wonen aan de Weide’ in Deventer

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Woningmakelaardij

Wonen aan de Weide is een nieuw buurtje dat deel uitmaakt van het deelgebied ‘de Buurtschappen’. Deze buurt hoort bij Buurtschap 4 en valt op door de stoere architectuur en ruime, groene opzet. Op deze plek woon je straks letterlijk in het groen. We geven je graag even een uitgebreide update over de 29 sociale koopwoningen die over een tijdje in verkoop gaan komen.

Stand van zaken

Het ontwerp van de woningen vraagt de nodige afstemming met de gemeente. Op dit moment is ontwikkelaar Van Wijnen nog in gesprek met de gemeente over de laatste details. Dit proces vraagt meer tijd en aandacht waardoor de oorspronkelijke planning vertraagd is. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet en wordt er verwacht dat er op korte termijn overeenstemming wordt bereikt met de gemeente. Zodra de goedkeuring er is, kan er gestart worden met de technische uitwerking van de verkoopstukken, waaronder verkooptekeningen. Partijen hebben hiervoor ongeveer 6 tot 8 weken nodig. Omdat er op dit moment nog geen goedkeuring is van de gemeente, kan er helaas ook nog geen exacte datum van de start verkoop met je gedeeld worden. Zodra wij hier wel zicht op hebben, hoor je dat zo snel mogelijk van ons.

Goed om te weten

De 29 sociale koopwoningen worden toegewezen middels notariële loting. Om voor één van de 29 sociale koopwoningen in Wonen aan de Weide in aanmerking te komen, zijn er twee voorwaarden van toepassing:

  1. Je bent een starter op de koopmarkt. Een huishouden, ongeacht de leeftijd van de daartoe horende personen dat woont in een huurwoning of dat niet beschikt over zelfstandige woonruimte
  2. Op basis van jou/jullie IB60 formulier van het jaar 2022 geldt een inkomensgrens per huishouden van maximaal € 60.000,- bruto per jaar.

Wil jij in aanmerking komen voor de sociale koopwoningen in Wonen aan de Weide? Zorg dan dat je, voordat de verkoop start, al zeker weet of deze woningen binnen jouw financiële mogelijkheden passen én of je voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

Regel nu alvast jouw financiële check!

Om het verkoopproces straks snel en soepel te laten verlopen, vragen we je om op voorhand jouw financiële mogelijkheden te onderzoeken. Het aantonen van jouw financiële mogelijkheden kan door een financiële check op te laten stellen, waarin jouw (hypotheek)adviseur vaststelt dat de betreffende woningen voor jou financieel haalbaar zijn. Laat je financieel adviseur je inkomen op basis van jouw IB60 formulier checken en op de financiële check aangeven of je aan de inkomenseis voldoet. Onze hypotheekadviseur Berry helpt je graag: vraag hier alvast een financiële check aan.

Het uploaden van jouw financiële check kan vanaf het moment dat de verkoop is gestart en je het inschrijfformulier hebt ingevuld. De financiële check wordt uitsluitend gebruikt bij de toewijzing van de woningen.

Notariële loting

De 29 sociale koopwoningen worden toegewezen middels een notariële loting. Bij deze notariële loting wordt er gekeken of jij een financiële check bij jouw inschrijving hebt geüpload én of je voldoet aan beide voorwaarden. De financiële check kan dus in je voordeel werken!

Tot slot…

Meer over de woningen lees je hier. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsupdate? Dan kun je contact opnemen met ons kantoor in Deventer.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.