Download

Nieuwbouwproject | Melkfabriek Colmschate

Geschreven door: Jozephta de Wilde - Geling

Op:  

Tags: Woningmakelaardij

In: Algemeen

Een nieuwbouwwoning kopen is voor veel mensen een droom. Een gloednieuwe woning die je zelf (deels) mag aanpassen naar wens. Binnenkort start de verkoop van een nieuw project van 38 nieuwbouwwoningen op het oude terrein van de Melkfabriek in Colmschate-Deventer. De Stentor, een regionaal dagblad in de regio Deventer, schreef afgelopen week een artikel over dit project. Ons kantoor in Deventer mag samen met een collega makelaar uit Deventer de verkoop van het project begeleiden. Er is op dit moment nog niet meer informatie beschikbaar dan je in onderstaand artikel kunt lezen maar je mag alvast contact opnemen om je gegevens achter te laten, met ons kantoor in Deventer via 0570 – 60 02 07 of deventer@thomapost.nl. Wij houden je dan op de hoogte als de verkoop van start gaat. Lees het hele artikel hieronder! 👇

Terrein gesloopte melkfabriek in Deventer wordt nieuwe woonwijk: zó gaat dat eruitzien

Alle seinen staan op groen voor de bouw van een nieuwe wijk in Deventer. Het gaat om 38 woningen, die op het terrein van de vroegere melkfabriek in Colmschate komen. Ontwikkelaar Janssen de Jong heeft het plan zonder bezwaren richting eindstreep gekregen. Inmiddels is duidelijk hoe de wijk, vlak naast het spoor, eruit gaat zien.

De voormalige melkfabriek aan de Stationsweg werd de laatste jaren als kantoor gebruikt en is inmiddels gesloopt. Alleen de vroegere fabrieksschoorsteen, uit 1906, staat nog overeind. Die blijft behouden in het plan.

Maar niet helemaal. Er blijft een lagere, ‘afgetopte’ variant staan. Volgens architecten en ontwikkelaar Janssen de Jong wordt anders de hoogte tussen woningen en schoorsteen te groot. Met een lagere variant ontstaat meer één geheel. Het karakter en de uitstraling van het erfgoed blijft behouden, zo is het idee, aldus Rob Gerritsjans (Janssen de Jong).

De oude schoorsteen komt in eigendom van de toekomstige bewoners. Rondom de schoorsteen komt een fabriekspleintje met ruimte voor groen, om kinderen te laten spelen en om elkaar te ontmoeten.

Spooroplossing: schermen

De directe ligging van het terrein aan het spoor is geen probleem meer. Aanvankelijk lagen de woningen dichter bij de rails, wat risico’s gaf op aantasting van het leefgenot door trillingen en geluidshinder. Er is na een aanpassing en andere indeling van de buurt nu een groenstrook ingetekend tussen spoor en wijk.

Om geluidshinder te voorkomen, komt er langs het spoor een geluidscherm van 3 meter hoog. Aan de uiteinden, bij de Stationsweg en richting Hoveniersbedrijf De Colm, wordt het scherm lager. Het scherm krijgt begroeiing met groene klimplanten.

Het plan bestaat uit 38 woningen. Er komen geen appartementen. Alle woningen zijn met een auto bereikbaar. Sommige woningen hebben parkeren op eigen terrein en de overige parkeerplaatsen liggen aan de rand, zodat er een prettig woon- en leefmilieu instaat in de woonstraten. Parkeren regelen aan de rand van wijken zie je steeds vaker bij nieuwbouw.

Er worden enkele bestaande bomen behouden. Aanvullend worden nieuwe bomen en struiken geplaatst.

Op de plek van de vroegere, inmiddels gesloopte fabriek komen woningen. Ze doen qua ontwerp en steen- en materiaalkeuze denken aan dat vroegere complex, blijkt uit de impressies van I’M Architecten uit Deventer.

Hoofdentree via de Stationsweg

Het plan bestaat uit onder meer acht middeldure huurwoningen. Aanvankelijk zou de wijk alleen uit koophuizen bestaan, de wijziging is er op verzoek van de gemeente komen. De rest van de huizen zijn wel koophuizen, waaronder enkele seniorenwoningen.

De hoofdontsluiting verloopt via de Stationsweg.

Iets verderop wordt momenteel ook gebouwd, dat gaat om het terrein van Cellarius, dat direct aan de Holterweg ligt. Er komt tussen beide plannen een directe verbinding, die die alleen toegankelijk is voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten.

Er is nog niets bekend over verkoopprijzen. Onduidelijk is verder nog wie de verhuur van de middeldure huurwoningen gaat verzorgen.

Gerritsjans van Janssen de Jong kondigt aan dat de bouw volgend jaar begint. Het bestemmingsplan, dat moest worden gewijzigd is nu onherroepelijk. Dat wil zeggen definitief, bezwaren uit de omgeving zijn er niet gekomen. ,,We willen dit jaar met de verkoop beginnen en volgend jaar bouwen.’’

Wil jij je alvast aanmelden voor dit nieuwbouwproject?
Neem contact op met ons kantoor in Deventer via 0570 – 60 02 07 of deventer@thomapost.nl

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.