Overwaarde

Mooiste bord is een Verkocht bord

Geschreven door: Mooiste bord is een Verkocht bord

Op:  

In: Algemeen

Afgelopen jaar stond ik op deze plek stil bij ontwikkelingen in de woningmarkt. Vanuit een dal is die markt opgeklommen en als ik naar 2016 kijk, zijn de vooruitzichten goed. Voor kopers én verkopers van woningen. Het jaar 2015 was duidelijk ‘het jaar van herstel’. Alle makelaars in Deventer kregen het drukker en er zijn weer meer woningen verkocht dan in voorgaande jaren.
Heeft dat een keerzijde? Ja. Want met het toenemend aantal verkochte woningen, daalt het aanbod. En u weet wat dat betekent: als de vraag stijgt en het aanbod daalt…. dan stijgen de prijzen. Niet spectaculair maar wel merkbaar. We spreken dan weer voorzichtig van een ‘verkopersmarkt’.

Kopen bij een historisch lage rente is slim. Tegelijkertijd kan het voor u als woningbezitter slim zijn om eens te weten hoe uw huis in de markt zou liggen. Een kennis van me vroeg het me laatst nog: Wat zou mijn huis waard zijn? Na jaren van sombere geluiden over die waarde, willen veel mensen wel eens weten waar ze aan toe zijn. Dat kan immers de start zijn van een nieuwe fase. Maakt u de overstap naar bijvoorbeeld de nieuwe woningen in Steenbrugge of een ander nieuwbouwproject? En is het huis dat u verlaat een perfecte starterswoning? Op verjaardagen wordt er vaak over gespeculeerd maar ik kan u slechts adviseren: vraag het de makelaar. Hij kan u vertellen of u dagdroomt of reële mogelijkheden hebt.

Voor mij als makelaar zijn al die ontwikkelingen interessant. De markt verandert en mijn werk verandert. In 2016 wachten ons nieuwe ontwikkelingen. U gaat merken dat Thoma Post jr. verder ontwikkelt als ‘Makelaars met meer..’ Meer expertise, meer uitstraling, meer aanbod en meer marktkennis. Kenmerken die ons vorig jaar een klantwaardering van 8,7 gaven en daar ben ik toch wel trots op. Het betekent voor mij dat klanten ons werk waarderen. En dat we mensen blij hebben gemaakt.

Dat alles maakt terugkijken naar 2015 mooi. En het maakt me enthousiast voor 2016. Voordat het zover is wachten ons de feestdagen en de jaarwisseling. Ik wens u een plezierige afronding van 2015 en goede gezondheid in 2016. Wie weet zien we elkaar in het nieuwe jaar en plaats ik in uw voortuin een bord. Liefst één met de tekst Verkocht. Want de mooiste borden zijn de Verkocht-borden.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.