Je huis verkopen in de zomer?

Geschreven door: nieuwbouw-thoma-post-2

Op:  

In: Algemeen

We zitten midden in de zomervakantie. Geen goede tijd om je huis te koop te zetten, iedereen is op vakantie of toch niet? Soms is de zomer juist wel een perfecte tijd voor de verkoop van je huis. Wij geven je een aantal voorbeelden waarom dat het geval kan zijn.

Velen denken dat er veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom bijvoorbeeld niet de gelegenheid hebben om je huis te komen bezichtigingen. Niets is echter minder waar. Een groot aantal mensen zijn gewoon thuis of aan het werk! Stellen onder kinderen of met jonge niet-leerplichtige kinderen nemen bijvoorbeeld juist vaak vakantie op in mei of september, net voor of na de zomervakantie. Wanneer dat de doelgroep is voor je huis, is het dus juist slim om je huis in de zomer te koop te zetten. Tijdens de vakantie maken mensen daarnaast ook verhuisplannen en gaan vanaf hun vakantieadres huizen zoeken. De mensen die tijdens de zomervakantie een huis komen bezichtigen zijn vaak heel gericht aan het zoeken en kijken en willen vaak knopen doorhakken.

In de zomer is het over het algemeen zonnig en dat zorgt ervoor dat je huis er goed uitziet. De tuin en omgeving staan in bloei en een strakblauwe lucht staat beter op de foto dan een grijs wolkendek. Het is een goed moment om mooie foto’s en een video van de woning te maken, zodat deze op zijn best gepresenteerd wordt. Huizenzoekers hebben in de zomer veelal meer tijd voor bezichtigingen. Ze nemen rustig de tijd om alles eens goed te bekijken, wat natuurlijk alleen maar een positief effect heeft.

Natuurlijk zijn er betere en mindere momenten om een huis in de verkoop te zetten. Wij raden daarom aan het huis te verkopen, wanneer het jou het beste uitkomt. Je moet de ruimte hebben om er tijd in te investeren en het moet in het toekomstplan passen. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. 

Wil je nog deze zomer een advies over de verkoop van jouw huis of appartement? De Thoma Post Makelaars kantoren zijn de hele zomer open en er is altijd één van onze makelaars of vastgoedprofessionals aanwezig. Wij komen graag bij je thuis voor een goed en persoonlijk verkoopplan.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.