Is jouw kantoor klaar voor 2023?

Geschreven door: nieuwbouw-thoma-post-2

Op:  

In: Algemeen

Klaar voor 2023Deze weken staan in het teken van duurzaam wonen en werken bij Thoma Post Makelaars. Er zijn talloze onderwerpen die we aan duurzaam wonen en werken kunnen verbinden. Is jouw kantoor bijvoorbeeld al toekomstproof? Je leest meer over het besluit over energielabels in dit artikel.

1 januari 2023

Elk jaar wordt de aandacht voor groene energie en duurzaamheid groter. Recent is er besloten dat alle kantoren met een oppervlak groter dan 100m² vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. De verplichting geldt niet voor gebouwen met kantoorruimte als nevenfunctie, monumenten of panden die binnen twee jaar gesloopt of onteigend worden.. Kantoorgebouwen die hier niet aan voldoen, mogen niet in gebruik worden genomen. Een reden dus om al in 2019 een blik op duurzaamheid te richten.

Energielabel C

Met een energielabel A, B of C voldoe je weliswaar aan de norm voor 2023, maar de rijksoverheid streeft naar een energieneutrale gebouwde omgeving voor 2050. Ook voor panden met energielabel A, B of C kan verduurzaming dus niet onverstandig zijn.  Er bestaan al verschillende subsidies hiervoor, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Verbeteren

Een pand dat energielabel D, E, F of G heeft, hoeft niet altijd bouwkundig aangepast te worden. Kleine verbeteringen zoals het overstappen op LED verlichting, plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen kunnen ook al zorgen voor een hoger label. Je kunt het huidige energielabel aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. (RVO)

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.