J5a7025

Hoe vind je de juiste hypotheek voor jouw huis?

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

Tags: Hypotheken, Woningmakelaardij

In: Algemeen

Je bent van plan een huis te kopen, super gaaf! Maar hoe ga je dat financieren? Dan komt waarschijnlijk al snel het woord hypotheek in je op. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Welke soorten zijn er allemaal en wat is het verschil? In deze blog leggen wij je in het kort uit wat een hypotheek inhoudt, welke verschillende opties Thoma Post Hypotheken aanbiedt en hoe onze adviseurs je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze zodat jij jouw droomhuis kunt kopen!

De hypotheek

Om een huis te kopen kun je een lening afsluiten bij de bank of een andere geldverstrekker, ook wel een hypotheek. Een hypotheek afsluiten houdt in dat je geld leent en dit in termijnen terugbetaald aan diegene die het geld verstrekt heeft. Over het geld dat je terugbetaald, betaal je rente. Hoe hoog die rente is, hangt af van de rentevoet van dat moment. Een hypotheek afsluiten kun je niet zomaar, het is belangrijk om eerst te weten hoeveel je kunt lenen. Je kunt zelf naar een bank gaan om geld te lenen of je kunt sparren met een financieel adviseur. Met hun kennis van de huizenmarkt kunnen zij advies geven wat het beste past bij jouw situatie.

Soorten hypotheken van Thoma Post

Bij Thoma Post Hypotheken bieden wij verschillende hypotheken aan. Bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. Dit is de meest voorkomende vorm van hypotheek. Je betaalt een vast bedrag aan aflossing en rente per maand, dit bedrag blijft gelijkt totdat de hypotheek helemaal is afgelost. Ook is er een lineaire hypotheek. Hierbij betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, maar de rente neemt af naarmate de lening wordt terugbetaald. In het begin betaal je dus een hoger bedrag omdat er nog niks is afgelost. Na verloop van tijd wordt je hypotheek lager en betaal je er dus ook minder rente over.

Wat nu?

Om tot de juiste hypotheek te komen kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Dit kun je doen door te kijken naar de rentetarieven, de voorwaarden en de service die de verschillende partijen bieden. Onze financieel adviseurs kun je inschakelen voor persoonlijk financieel advies voor het vinden van de beste hypotheek voor jouw situatie.

Wil je weten hoeveel je kunt lenen? Dat kun je makkelijk op onze website berekenen, klik hier. Heb je vragen of wil je graag advies. Neem dan vooral contact met ons op.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.