De Kop Handelskade Bovenaanzicht Thoma Post

Groen licht voor nieuwbouwproject “De Kop Handelskade” in Deventer

Geschreven door: Jozephta de Wilde - Geling

Op:  

In: Algemeen

Op de Handelskade vindt een transformatie plaats waarbij oude bedrijfs- en kantoorgebouwen plaatsmaken voor een bruisend woon- en werkgebied. Dit nieuwe stadsdeel zal bestaan uit een diversiteit aan woningen, waaronder sociale huurappartementen, studentenhuisvesting en koopwoningen, aangevuld met kantoorruimtes en horecavoorzieningen, geconcentreerd rond een sfeervol binnenplein. Gelegen in de directe omgeving van Saxion Hogeschool, het NS-station en het historische centrum van Deventer, is deze locatie een essentieel onderdeel van de Stadscampus “De Kien”.

De Kop Handelskade Thoma Post

De Linie

Rentree en DUWO hebben woningen verworven in een van de drie toekomstige gebouwen, genaamd De Linie (het gebouw rechts in de afbeelding hierboven). Rentree zal 76 sociale huurwoningen aanbieden, voornamelijk studio’s en appartementen met een oppervlakte van ongeveer 23 tot 45 vierkante meter. “We zijn verheugd dat we deze nieuwbouw kunnen opnemen in ons woningaanbod. Dankzij deze aankoop kan Rentree mensen met een bescheiden inkomen blijven voorzien van betaalbare woonruimte in Deventer, ook op deze aantrekkelijke locatie,” zegt Jaap Huibers, directeur-bestuurder van Rentree. DUWO verwerft 88 compacte zelfstandige studentenstudio’s (ook wel ‘studettes’ genoemd) van 21 vierkante meter, die voldoen aan hun specifieke eisen voor studentenhuisvesting. Verder zal het gebouw voorzien zijn van een gemeenschappelijke ruimte, een (brom)fietsenstalling en een wasserette. De Linie zal uit negen verdiepingen bestaan.

De Frontier

In De Frontier, een hoge woontoren (het middelste gebouw in bovenstaande afbeelding), worden 43 ruime koopappartementen gerealiseerd. De verkoop van deze koopappartementen van ca. 102 tot 166 m2 is deze zomer gestart door Thoma Post Deventer. Ook voor (potentiële)kopers is het prettig om duidelijkheid te krijgen omtrent groen licht voor realisatie van het project. De Frontier telt 17 bouwlagen, is even hoog als de Leeuwenbrug en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Het Blok

Naast woningbouw bevat het project ook kantoor- en horecaruimte: Het Blok, te herkennen aan het linker gebouw in de getoonde afbeelding. Binnenkort start Rebo Bedrijfsmakelaars en ForValue met de verhuur en verkoop van ongeveer 2665 vierkante meter aan kantoorruimte en 325 vierkante meter bestemd voor horecagelegenheden.

SBI-subsidie

De sloopwerkzaamheden van de voormalige bedrijfs- en kantoorgebouwen op de desbetreffende locatie zijn in augustus al van start gegaan. De aanvang van de nieuwbouw voor het gehele project is op zijn vroegst gepland voor het voorjaar van 2024. De beslissing om met de bouw te beginnen is mede gebaseerd op de toekenning van een rijksbijdrage vanuit de Startbouwimpuls (SBI), wat de versnelde ontwikkeling van een groot aantal betaalbare woningen (164 stuks) voor de sociale sector faciliteert. Daarnaast investeert de gemeente Deventer in het verbeteren van de openbare ruimte in de nabijheid van het project. Men verwacht dat de woningen tegen medio 2026 gereed zullen zijn om in te trekken.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.