Financieel Advies

Goede makelaar levert al snel 10.000 euro meer op

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

Vergelijkingssite DatHuis heeft een onderzoek gedaan naar de opbrengsten van makelaars in Amsterdam. Hierbij hebben ze de resultaten van 375 verkochte woningen, variërend van 110.000 euro tot 527.000 euro, in Amsterdam en omstreken vergeleken. Het doel van het onderzoek was het vergelijken van de opbrengsten van internetmakelaars en normale full-service makelaars. Het bleek dat deze verschillen zeer groot zijn.

Kosten
Internetmakelaars rekenen gemiddeld 1250 euro en dat is uiteraard flink goedkoper dan een normale makelaar. De gemiddelde courtage van een kwaliteitsmakelaar is 3350 euro, gebaseerd op een gemiddelde van 1,4% van een gemiddelde verkoopprijs van 240.000 euro.

Opbrengsten
De duurdere kosten worden snel terugverdiend door een traditionele makelaar. De verkoopprijs ligt namelijk gemiddeld vijf procent hoger, wat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 240.000 al snel 12.000 euro is. Als je hier de extra kosten van de traditionele makelaar aftekt betekent dat nog altijd een meeropbrengst van bijna 10.000 euro! De reden hiervoor is dat een kwaliteitsmakelaar beter bekend is met de markt, de verkoopmogelijkheden en het bereiken van geïnteresseerden.

Ons advies is duidelijk: kies voor kwaliteit!

We zeggen niet voor niets: Thoma Post, makelaars met meer…

Bron: RTL Z

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.