Hogehondstraat93deventer 09 Web

Een huis kopen? Wat kun je zelf doen en waar kan Thoma Post bij helpen?

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

Tags: Woningmakelaardij

In: Algemeen

Een huis kopen doe je niet iedere dag. Of je nu voor het eerst een huis koopt of al drie keer verhuisd bent; er komt veel bij kijken zoals bezichtigen, onderhandelen en ondertekenen. Veel in dit proces kun je zelf doen, maar bij sommige punten komt de hulp van een makelaar goed van pas. Wij, Thoma Post Makelaars, kunnen je hierbij helpen. En jij? Jij kunt je ondertussen alvast je droomhuis in gedachten inrichten.

Wat kun jezelf doen?

Voordat je begint met het zoeken van je droomhuis, is het goed om inzicht te krijgen in een paar belangrijke zaken. Beantwoord jij de volgende vragen met ja of nee?:

  • Weet jij wat je huidige maandelijkse lasten zijn? Hoeveel eigen geld je beschikbaar hebt en hoeveel je kunt lenen? Zorg dat je je financiële mogelijkheden op een rijtje hebt. Heb je vragen over je hypotheek of financieel advies nodig? Dan staat ons team van Thoma Post Hypotheken voor je klaar.
  • Met behulp van Funda kun je zelf zoeken naar welke huizen er in jouw buurt of de buurt waar je wilt wonen, beschikbaar zijn. Klik via verschillende filters je wensen aan en zorg dat je een aantal opties hebt. Heb jij al helder wat jouw voorkeuren zijn voor een huis?
  • Denk je dat jij jouw droomhuis hebt gevonden? Val niet voor de eerste goede indruk, maar doe onderzoek naar bijvoorbeeld zichtbare gebreken en mogelijke verduurzamingsopties. Met het GavoorA rapport van Thoma Post weet je gelijk waar jij en je huis aan toe zijn en welke verduurzamingsopties geschikt zijn.
  • Weet jij wat ontbindende voorwaarden zijn en wat er allemaal in een overeenkomst moet staan? Hoe zorg je nou dat jij er een goede deal uitsleept? Onderhandelen doe je niet alleen over de vraagprijs, maar ook over de opleverdatum, roerende zaken en ontbindende voorwaarden. Het is belangrijk dat je samen met de verkoper tot een goede compromis komt.

Duizelt het nu een beetje met vragen over financiering en termen zoals roerende zaken en ontbindende voorwaarden? Dan schakel je lekker ons in!

Waarom kiezen voor Thoma Post Makelaars?

Bij Thoma Post Makelaars staat er een team van vakspecialisten voor je klaar. Wij hebben kennis van de lokale huizenmarkt en hebben inzicht in de trends en ontwikkelingen in de sector. Met ons netwerk kunnen onze makelaars op zoek naar het best passende huis voor jou. Samen gaan jullie het huis bezichtigen. Dit is erg leuk en spannend, want jij krijgt een kijkje in jouw potentiële nieuwe huis. Terwijl jij rustig rondkijkt, inspecteert de makelaar de bouwkundige staat, installaties en voorziet jou van alle informatie over het huis. Zijn jullie eruit? Dan kan de makelaar je adviseren over een goede onderhandelingsstrategie en belangrijke ontbindende voorwaarden. Zo kun jij jouw droomhuis kopen voor de scherpste prijs, de beste voorwaarden en met vertrouwen de overeenkomst tekenen.

Loop gerust binnen bij één van onze kantoren in Twente, de Achterhoek, Stedendriehoek of Amsterdam. Bellen of mailen mag natuurlijk ook, vragen of een eerste kennismakingsgesprek kost niks.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.