Duurzaam met IKEA

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

DuurzaamheidThoma Post Makelaars vindt duurzaamheid belangrijk, net als IKEA. Ook na de verhuizing. Wist je dat je, door een aantal slimme en duurzame keuzes te maken in je interieur, al veel energie kunt besparen op jaarbasis? Wij lichten een aantal van deze keuzes uit die je uit kan voeren met de duurzame producten van IKEA.

Gordijnen

Gordijnen maken de ruimte af en zorgen vaak voor veel sfeer in de ruimtes van het huis. Maar naast de designfunctie die gordijnen hebben, hebben ze ook een isolerende werking. De kou van buiten, die door het raam zijn weg naar binnen vindt, blijft tussen de gesloten gordijnen en het raam. Het werkt ook andersom: hangen je gordijnen voor de verwarmingsradiatoren, dan blijft deze warmte als het ware achter het gordijn. Het loont daarom om goed te kijken naar de benodigde lengte voor je gordijnen, zodat je niet voor niets stookt. Kort je gordijnen daarom iets in of ga op zoek naar een nieuw paar. IKEA gebruikt uitsluitend katoen van duurzame bronnen. Alle gordijnen vind je hier.

Koken op inductie

Het verschil tussen een kookplaat en inductieplaat is op het eerste gezicht niet te zien. Maar waar een kookplaat geheel verhit wordt, warmt een inductieplaat alleen de pan op. Hiermee voorkom je onnodig warmteverlies en kook je bijvoorbeeld ook sneller. Waar het zo’n 8 minuten en 30 seconden kost om 1 liter water te koken op een gasfornuis, is dit maar gemiddeld 6 minuten op een inductieplaat. Genoeg redenen dus om eens te kijken naar koken op inductie, bijvoorbeeld bij IKEA.

DuurzaamheidRecyclen

Je bespaart wellicht iets op de kosten voor afvalverwerking, maar het resultaat voor het milieu alleen al mag er wezen bij het scheiden van afval. Er worden handige afvalemmers aangeboden die het scheiden van afval nog gemakkelijker maken. Een goede start is bijvoorbeeld al het scheiden van plastic, groenafval en papier. Je kunt je restafval tot wel 90% verminderen door deze drie soorten afval te scheiden.

Er zijn nog veel meer oplossingen dan de drie genoemd in dit artikel. Ook als je geen verhuizing tegemoet gaat, zijn er voldoende oplossingen die makkelijk toe te passen zijn.

 

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.