Dubbel Jubileum “Gezonde toekomst”

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

 Samen 75 jaar ervaring in makelaardij

Hans Thoma

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Hans Thoma het gelijknamige makelaarskantoor oprichtte in Lochem. Om precies te zijn op 22 januari 1968. In 1993, dit jaar 25 jaar geleden, begon Albert Post onder de naam Post Jr. Makelaars zijn kantoor in Enschede. Met het samenvoegen en de overname kan Thoma Post Makelaars bogen op 75 jaar kennis en ervaring in het vak. Een bijzonder dubbel jubileum!

Voordat oprichter Hans Thoma, inmiddels 73 jaar, in 1968 de makelaardij oprichtte, had hij in 1964 het assurantiekantoor van zijn vader overgenomen. Hij bouwde het kantoor uit tot de grootste intermediair van Nood- en Oost-Nederland. Echter, de verzekeringsbranche had aanvankelijk niet zijn voorkeur; zijn hart lag bij de makelaardij, vertelt hij: “Ik vond de makelaardij een vak met aanzien, standing.” Hij haalde zijn makelaarsdiploma en werd daarmee de jongste NVM-makelaar van Nederland. En op 22 januari 1968 ging een gekoesterde wens in vervulling: de oprichting van Thoma Makelaars.

Grotere aantrekkingskracht

Albert Post

Thoma realiseerde een stevige groei en gaandeweg werden ook collega-makelaars overgenomen. Als eerste de in Lochem bekende makelaar Koller, die aanvankelijk nog niets zag in een verkoop aan Thoma Makelaars. Hans Thoma erkent dat hij uiteindelijk meer affiniteit ontwikkelde voor het verzekeren. “Ik was nog jong toen ik begon. De assurantiën bleken een grotere aantrekkingskracht te hebben.” Eind jaren negentig besluit hij de Thoma Makelaars te verkopen. Een moeilijk besluit: “Het is je kindje dat je moet laten gaan, maar uiteindelijk was het een goeie beslissing.”

Ontwikkelingen

Makelaar Roelof Vos van Thoma Post Makelaars in Lochem maakt al vanaf 1983 de geschiedenis en ontwikkeling van de organisatie mee. “Het was toen nog een bescheiden kantoor, met één secretaresse en een Olivetti-typemachine met zo’n bolkop. Maar hoewel klein waren we destijds al vooruitstrevend. We zorgden voor mooie foto’s van de woningen met leuke teksten erbij. We gingen al een magazine maken in die jaren. En we vonden goede klantencontacten en relatiebeheer toen al belangrijk. Bijvoorbeeld door het organiseren van de jaarlijkse Country Living Fair.”

Roelof VosGroei

Thoma groeide: niet alleen door de toenemende nieuwbouw maar ook door meerdere kantoren, namelijk in Rijssen, Brummen, Eerbeek en Gorssel, Zutphen en Deventer. Daarmee ontwikkelde de organisatie zich tot een toonaangevend makelaarskantoor in de Gelderse regio. In 1999 verkocht Hans Thoma de makelaardij. Roelof Vos begreep die keuze: “Hans is een assurantieman, een dienstverlener. Een makelaar is iemand die een fusie tot stand brengt, een bruggenbouwer.” Binnen Thoma Post Makelaars vervult de ervaren Roelof Vos nu ook de rol van pater familias voor het jonge team in Lochem. Een rol die hij met plezier vervult: “Ik heb altijd veel aandacht besteed aan kennisoverdracht. Klankborden met de andere makelaars.”

Benieuwd naar het volledige magazine? Lees deze hier.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.