Scherm­afbeelding 2024 05 03 Om 15.41.51

De voordelen van een deskundige woningtaxatie

Geschreven door: Lisan Vochteloo

Op:  

In: Algemeen

Gisteren hebben we met trots aangekondigd dat meerdere van onze taxateurs bij Thoma Post Makelaars het assessment scholingstraject voor woningtaxateur met succes hebben voltooid. Hier zijn we vanzelfsprekend trots op! In deze blog leggen we je graag de voordelen van een professionele woningtaxatie uit en geven we aan wanneer het verstandig is om deze aan te vragen.

1. Financiële zekerheid
Een professionele taxatie biedt je financiële zekerheid. Het geeft een betrouwbaar beeld van de waarde van uw woning, wat cruciaal is bij het aanvragen van een hypotheek of het oversluiten ervan. Je weet hierdoor precies wat jouw financiële mogelijkheden zijn.
2. Sterke onderhandelingspositie bij verkoop
Als je jouw huis wilt verkopen, is een taxatierapport een krachtig middel. Het ondersteunt de vraagprijs met een objectieve marktwaarde, wat vertrouwen schept bij potentiële kopers.
3. Waardevermeerdering bij verbouwing
Een taxatie kan van onschatbare waarde zijn als je overweegt te verbouwen. Het biedt inzicht in de potentiële waardevermeerdering en kan dienen als basis voor financieringsaanvragen gerelateerd aan de verbouwing.
4. Erfenis en echtscheiding
Ook in situaties zoals een erfenis of echtscheiding kan een taxatie noodzakelijk zijn om de waarde van de woning vast te stellen. Het zorgt voor transparantie en kan helpen om het proces eerlijk en soepel te laten verlopen.

Bij Thoma Post Makelaars begrijpen we dat jouw woning een belangrijk onderdeel is van jouw leven en financiële toekomst. Onze gekwalificeerde taxateurs staan klaar om je te voorzien van een taxatierapport dat de werkelijke waarde van de woning weerspiegelt.
Voor een deskundige taxatie en de zekerheid die je verdient, kun je daarom altijd bij ons terecht.

Vraag hier een woningtaxatie aan

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.