De culinaire favoriet van…

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

De culinaire favoriet van John van Dijk Bedrijfsmakelaar John van Dijk

John van Dijk, al bijna 30 jaar bedrijfsmakelaar in Oost-Nederland is fan van Foodbar LEV aan de Waterstraat in Doetinchem. “Een inspirerende plek waar je mensen graag mee naar toe neemt. Voor een goede kop koffie, glas wijn of iets van de kaart. De gerechten zijn bovengemiddeld en steeds verrassend. En het belangrijkste: altijd Echt Achterhoek!

Tussen twee gangen door vertelt John: “Toevallig is vandaag ook het buurpand verhuurd. Naast de Foodbar opent straks een Foodstore waar je de lekkerste smaken uit de Achterhoek voor thuis kunt kopen: ‘De Heerlijckheid Achterhoek Foodstore’.”

“Fantastisch om te zien dat Doetinchem klaar is voor dit soort initiatieven. En dat er ondernemers zijn die dat aanvoelen en durven. De naam LEV zegt het al: lef hebben en het leven vieren. Dit plekje aan de Waterstraat, met terras in de naastgelegen steeg, is in de zomer uniek. Maar ook in de Grutstraat en op het Simonsplein is het altijd gezellig druk. Als het plein straks verbonden is het de Oude IJssel biedt dat nog meer perspectief voor nieuwe hotspots.”

Ruiken, voelen en proeven

Het is best bijzonder dat ze door de week zomaar met zijn vieren aan tafel zitten. Zoon Roderick (14) en dochter Geneviève (17) zijn ook aangeschoven. Over de coquilles zijn ze het eens, die waren fantastisch. Het hoofdgerecht is nog een verrassing. Thuis kookt Ilona altijd. John heeft te weinig tijd. “En toch vind ik koken wel heel leuk”, zegt hij, “ik zit op twee kookclubs.” Daar is niets te gek. Haas fileren, met levende kreeften werken of een reerug zelf bereiden. “Die geur, dat voelen aan en werken met verse producten is heel bijzonder.” Ilona lacht: “Alleen merken we daar thuis echt helemaal niets van…!”

Formule LEV

Een avondje LEV staat voor aandacht, ambacht en Achterhoek. Met op de kaart alleen echte producten. Zo lokaal en vers als het maar kan. Barstensvol smaak en in het ritme van het seizoen. De kaart, met voornamelijk tussengerechten van € 9,50 wisselt dus vaak. Johns favoriet is de LEV Black Burger. “Die moet je echt proberen. Wat het recept is van dat stoere zoetige, inktzwarte brood willen ze zelfs aan mij niet verklappen. Maar dat het in combinatie met de Brömmelse geitenkaas en Achterhoekse bbq-saus een ongekende smaaksensatie is, kan niemand ontkennen!

LEV

All-in-the-family

LEV is niet zomaar een nieuwkomer. Het is het kleine broertje van Villa Ruimzicht, ook in Doetinchem, én van de Strandlodge in Winterswijk. De Villa staat voor stijlvol slapen, eten en borrelen. De Strandlodge met Michelinster garandeert een culinair spektakel in een badhuis van weleer. En dan nu ook Foodbar LEV: stoer, informeel, eigentijds en laagdrempelig.

Zomer

De mensen achter deze drie karakteristieke horecabedrijven zijn horecaondernemer en -visionair Kees Hensen, sterrenchef Mike Vrijdag en het gezicht van LEV: Marlon Natrop. Mike kookt in de Strandlodge en is smaakbewaker bij LEV. “Alle drie zijn het echte horecatoppers die we in de Achterhoek goed kunnen gebruiken”, vult John aan! Marlon is overigens de jongste van de drie. Of het geen grote stap is om nu al mede-eigenaar te zijn van LEV? “Stappen zijn er om genomen te worden. Toch?”, lacht ze. Ondertussen kan ze niet wachten tot de nieuwe LEV-ZOMER: dan verandert de binnentuin in een groot feest van gekleurde stoelen, uitbundige bloemen, exotische planten, romantische lichtslingers en lazy zitjes. ⬦

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.