Beste Nieuwbouwmakelaar van Overijssel

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

“Wij kijken naar de mens achter de klant”

 

Vastgoed Media heeft, in samenwerking met datapartner Immowise en onderzoekspartner Fontys Hogeschool, de Top 10 Nieuwbouwmakelaars per provincie opgesteld. Thoma Post Makelaars uit Enschede werd de nr. 1 van Overijssel. Albert Post, directeur van het kantoor, is trots op deze titel die hij naar zeggen vooral dankt aan zijn medewerkers én de goede samenwerking met opdrachtgevers.

De driehoeksverhouding tussen makelaar, klant en opdrachtgever is heel belangrijk volgens Albert. “Wij worden door de ontwikkelaars al in een heel vroeg stadium bij projecten betrokken. Daardoor kunnen we goed sturen bij de ontwikkeling van projecten, juist omdat wij zo goed weten wat de vraag vanuit de markt is. Zo weten we zeker dat er wordt ontwikkeld waar ook vraag naar is en wordt het plan bijna vanzelfsprekend succesvol. Ons succes heeft alles te maken met het vertrouwen van de opdrachtgever. Wij werken al jarenlang, soms wel 25 jaar, samen met die partijen, daar ben ik heel dankbaar voor.”

Het verhaal achter de vraag

Thoma Post heeft 7 vestigingen, een groot voordeel volgens Albert. ”Wij werken niet vanuit één kantoor, maar hebben echt regionale kennis. Op elke vestiging weten ze precies wat er speelt in hun markt. Overal zitten specialisten die hun markt heel goed kennen. Dankzij hen doen we het zo goed. Dat is echt mensenwerk.” Thoma Post wordt geroemd om de persoonlijke aanpak. Het belangrijkste aandachtspunt is de werkwijze, volgens nieuwbouwmakelaar Ilse Kleinheerenbrink. ”Wij gaan altijd voor een persoonlijke klantbenadering en kijken naar de mens achter de klant. Wij nemen uitgebreid de tijd om onze klanten uitgebreid te informeren en de woonwensen in kaart te brengen. Ook zijn we altijd benieuwd naar het verhaal achter de vraag. Waarom wil iemand bijvoorbeeld graag een open haard of openslaande tuindeuren? Zo leren we onze klanten goed kennen en kunnen we onze klanten optimaal adviseren. Wij zien de mensen als klant, niet als koper. Met klanten ga je een relatie aan, met kopers doe je een transactie, dat is een wezenlijk verschil.”

Visueel maken

Het kopen van een nieuwbouwhuis is heel wat anders dan het kopen van een bestaand huis. Daarom heeft Thoma Post nieuwbouwspecialisten in dienst. Voor sommige mensen is het lastig om een nieuwbouwwoning van papier te kopen, geeft Ilse aan. “Wij proberen het visueel te maken, de koper echt te begeleiden. Voor ons zijn veel zaken vanzelfsprekend, maar iemand die voor het eerst een nieuwbouwhuis koopt, vindt het bijvoorbeeld lastig om de tekeningen van het huis goed te lezen en daar zijn wij onze klanten graag bij van dienst. Het kopen van een nieuwbouwhuis moet vooral leuk zijn. Als mensen bij ons weg gaan, moeten ze het gevoel hebben dat ze goed geholpen zijn en weten hoe dingen in elkaar zitten.” Die service naar klanten toe gaat ver. “Wij kijken verder dan het meerwerkboekje”, legt Ilse uit. “Ook als iets niet standaard is, willen wij altijd kijken of er mogelijkheden zijn om het toch te realiseren. ”

Nieuwe website

Het gesprek staat centraal bij Thoma Post. “Door zowel de opdrachtgever als de klant goed te kennen, kom je tot een aanbod dat optimaal aansluit op de vraag. Wij laten mensen ook graag meedenken met de plannen. We nodigen ze bijvoorbeeld uit om input te geven op de eerste tekeningen en vragen naar de woonwensen voordat een project definitief wordt gemaakt.” Die vraaggerichte aanpak leidt nu tot een nieuwe ontwikkeling. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website: nieuwwonentwente.nl. Albert: “Dat is een speciale site die wij hebben opgericht, samen met een aantal collega-makelaars. Hier kunnen mensen al hun woonwensen nog beter kwijt waardoor wij de perfecte match kunnen maken. De site gaat eerdaags in de lucht, dus schrijf het adres maar vast op!”

Beste Nieuwbouwmakelaar Overijssel

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woonwensen

Thoma Post Woonwensen

Blijf op de hoogte van ons aanbod en nieuwbouwprojecten.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.