Vierkant 2

NVM Open Huizen Dag – 1 april 2023

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

Tags: Woningmakelaardij

In: Algemeen

Ben jij een bewuste koper of juist een verkoop pro?

Ben jij van plan om je huis open te stellen tijdens de Open Huizen Dag? Of ben je juist op zoek naar jouw droomhuis? Hieronder vind je een aantal tips, zodat jij als koper of verkoper goed voorbereidt bent op deze dag.

Ik ben op zoek naar een huis!
Een huis koop je niet zomaar, als koper is het belangrijk dat je alles voor jezelf op een rijtje hebt en de dag van tevoren een beetje plant, zodat je weet waar je aan toe bent. Dit zijn een aantal belangrijke dingen om in je achterhoofd te houden:

  • Weet je budget. Bereken je hypotheek en weet wat je uit wil geven. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan als je een bod wil doen. Onze hypotheek afdeling kan je hier zeker bij helpen.
  • Noteer je woonwensen. Wat zijn harde eisen en wat zijn pré’s? Zo kun je makkelijker huizen selecteren die je wilt bezichtigen.
  • Goed plannen. Kijk goed waar de huizen zijn, als je goed de route plant kun je meer bezichtigingen doen.
  • Laat je verrassen. Bezoek eens een huis waar je anders nooit zou gaan kijken of die net niet aan je woonwensen voldoet. Misschien is het niet wat je gedacht had, maar ben je toch meteen verkocht!
  • Stel vragen. Bedenk alvast een aantal vragen die je aan de verkoper wilt stellen. Bijvoorbeeld over de duurzaamheid van het huis. Op basis daarvan kun je op het einde van de dag de door jou bezichtigde woningen beter vergelijken. Met ons GavoorA rapport weet je gelijk hoe duurzaam het huis is en wat de mogelijkheden zijn om het verder te verduurzamen.

Ik wil mijn huis verkopen!
Ga jij je huis openstellen deze dag? Lees dan hieronder een aantal tips die jouw verkoopskills een boost geven, zodat een potentiële koper nog enthousiaster wordt over jouw huis.

  • Ruim op. Beetje cliché natuurlijk, maar een rommelig huis spreekt minder aan dan een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat de potentiële koper zich ook beter kan focussen op het huis en niet wordt afgeleid door de rommel.
  • Zorg voor sfeer. Steek een kaars aan, zet de radio aan op de achtergrond en wie kent hem niet de geur van heerlijke verse appeltaart in huis. Probeer het huiselijke gevoel mee te geven aan de potentiële kopers.
  • Neem de tijd voor de koper. Persoonlijk contact is belangrijk, stel je voor aan potentiële kopers. Leidt ze rustig rond door je huis, beantwoord vragen en stel ze op hun gemak.
  • De eerste indruk is belangrijk. Zorg voor een verzorgde buitenkant van je huis. De binnenkant is belangrijk, maar mensen zien als eerst je voordeur en voortuin. Dus hark die blaadjes bij elkaar, haal die spinnenwebben bij de deur weg en lap even de ramen.
  • Let op de details. Doe de gordijnen open en jaloezieën omhoog. Licht laat je woning ruimer ogen. Zet een bos verse bloemen op tafel en vraag bij binnenkomst of mensen koffie willen. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Wij wensen alle verkopers en kopers heel veel succes en plezier op deze dag!
Meer weten over deze dag? Klik hier

Nvm Open Huizen Dag

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.