Ben je een startend bedrijf en twijfel je tussen het huren of kopen van een bedrijfspand?

Geschreven door: Hans Schuttenbelt

Op:  

Tags: Bedrijfsmakelaardij

In: Algemeen

Veel startende ondernemers kiezen ervoor om eerst vanaf huis te werken, maar het kan zijn dat je op een gegeven moment toch een bedrijfsruimte wil voor je bedrijf. Twijfel je tussen kopen of huren? En wil je graag hulp bij het maken van een keuze?

Maak eens een afspraak met één van onze bedrijfsmakelaars. Zij weten je precies te vertellen welk type bedrijfsruimte bij jou past én hebben inzicht in bedrijfsruimtes die te koop of te huur zijn. Alvast benieuwd naar de voor- en nadelen van kopen of huren? Check ze hieronder!

Huren van een bedrijfsruimte

Voordelen

  • Wanneer je op zoek bent naar een kleinere bedrijfsruimte, dan raden wij je aan om te huren. De reden hiervoor is dat het makkelijker is om te verhuizen wanneer jouw bedrijf groeit en de lagere opstartkosten. Je hoeft geen groot bedrag in één keer te investeren.
  • Een ander voordeel is dat je geen kosten van onderhoud hebt, dit is namelijk de taak van de verhuurder.

Nadelen

  • Een nadeel van huren kan zijn dat je rekening moet houden met de verhuurder. Deze verhuurder kan de kosten bijvoorbeeld verhogen. De verhuurder kan er ook voor kiezen om bepaalde eisen te stellen, bijvoorbeeld dat je de ruimte niet zomaar mag verbouwen of naar eigen smaak kunt inrichten.
  • Een ander nadeel is dat je niets aan het pand verdient. Wanneer de waarde van het pand stijgt, profiteer je hier niet van. Hierdoor bouw je ook geen eigen vermogen op.

Kopen van een bedrijfsruimte

Voordelen

  • Wanneer je ervoor kiest om een bedrijfsruimte te gaan kopen, kun je hiermee vermogen opbouwen, mits je pand in waarde blijft toenemen. Je investeert hiermee in je bedrijf.
  • Als eigenaar bepaal je helemaal zelf hoelang je bedrijf in het pand gevestigd blijft.

Nadelen

  • Een nadeel kan zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor de onderhoudskosten. Dit hangt natuurlijk af van de grootte en leeftijd van het pand. Onderhoudskosten krijg je altijd mee te maken.
  • Een ander nadeel is dat je bedrijfspand kan dalen in zijn waarde. Wanneer er sprake is van een economische crisis, zie je als eigenaar van een (bedrijfs)pand direct de gevolgen van.

Wil je contact met ons opnemen? 

Bedrijfsmakelaardij Stedendriehoek | Bedrijfsmakelaardij Achterhoek | Bedrijfsmakelaardij Twente

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.