Taxeren

6 belangrijke tips voor het kopen van een nieuwe keuken

Geschreven door: nieuwbouw-thoma-post-2

Op:  

In: Algemeen

Doorloop deze zes stappen en laat je niet verrassen!

Wil je binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Lees deze tips dan even goed door. Het kopen van een nieuwe keuken is ontzettend leuk, maar ook een heel karwei. Je moet aan de juiste dingen denken zodat je teleurstellingen en hoge kosten kan voorkomen. Daarom geven we je 6 tips om goed voorbereid aan de slag te gaan. Succes gegarandeerd!

1. Plan – Bereid je goed voor
Een goed begin is het halve werk. Begin daarom vroeg van tevoren met de voorbereidingen en stel een duidelijk plan op. Als je samen met je partner een nieuwe keuken gaat kopen, is het handig om eerst met z’n tweeën te bepalen wat jullie allebei willen. Het is bijvoorbeeld slim om online diverse keukens te bekijken, zodat je ziet hoe het eruit zou kunnen gaan zien. Daarna kun je een lijstje opstellen met voorkeuren voor de verschillende onderdelen en het design van de keuken.

2. Winkel – Kies op prijs én gevoel
Als je alles helder voor ogen hebt wordt het tijd om langs te gaan bij keukenwinkels. Hierbij is het belangrijk om bij meerdere winkels te gaan kijken. Zo kom je erachter welke goed bij jouw wensen en budget passen. Ook is het op deze manier mogelijk om te zien of er ergens goede aanbiedingen zijn. Kies uiteindelijk voor de winkel waar je het beste gevoel bij hebt, dat blijkt vaak de goede keuze te zijn.

3. Gesprek – Wees duidelijk & laat je goed informeren
Bij advies- en verkoopgesprekken met keukenverkopers raden we aan om zo duidelijk mogelijk te zijn over je wensen en je budget. Zorg dat je helder vertelt wat je wil en laat je goed informeren over de mogelijkheden en de kosten. Blijf kalm en trap niet in gladde verkoopraatjes. Laat je niet te snel verleiden om een offerte of een overeenkomst te tekenen, want dan zit je er vaak (deels) aan vast. Neem alle informatie mee naar huis en denk er nog even rustig over na. Misschien kun je het voorstel ook nog gaan vergelijken bij een andere winkel.

4. Materiaal & apparatuur – Kies voor kwaliteit
Nadat de keuken naar wens is ontworpen door het keukenbedrijf, zijn er vaak nog veel opties waar je uit kan kiezen. Het keukenblad kan bijvoorbeeld worden opgeleverd in verschillende materialen, die elk andere eigenschappen hebben. Ook is het goed om goed na te denken over de apparatuur. Een hele goede oven is misschien iets duurder, maar als dat betekent dat ‘ie minder stroom gebruikt verdien je het later weer terug. Omdat je wil dat een keuken lang mee gaat is het beter om te kiezen voor kwalitatieve onderdelen.

5. Overeenkomst – Let op en teken niet te vroeg
Ben je er helemaal uit en weet je precies hoe de keuken van je dromen eruit moet zien? Gefeliciteerd! Nu is het alleen nog noodzakelijk dat alles goed op papier komt. Lees daarom de koopovereenkomst helemaal van voor tot achter door en kijk of alles duidelijk is. Let hierbij sowieso op de volgende dingen: • Annuleringskosten (vaak rond de 30%) • Wijzigingen (achteraf wijzigen van materialen of onderdelen) • Betalingen (aanbetalingen, betaaltermijn etc.) • Inbegrepen diensten (bezorgen, montage, installatie)

6. Montage & installatie – Maak heldere afspraken
Als je zeker bent van je keuze en je bent akkoord met de voorwaarden in de overeenkomst moet de keuken natuurlijk nog geplaatst worden. Naast de levering en de montage is het handig om goede regelingen te treffen over de installatie. Je kunt ervoor kiezen dat het keukenbedrijf ook de installatie uitvoert. Hierdoor heb je vaak een betere garantie. Tijdens de installatie is het slim om erbij te blijven en na te vragen hoe bepaalde dingen werken. Zo kun je later kosten besparen door kleine reparaties zelf uit te voeren. 
Als alles geïnstalleerd is kan het genieten beginnen.

Succes en alvast veel kookplezier!

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.