5 tips voor een succesvolle bezichtiging

Geschreven door: Silke Leferink

Op:  

In: Algemeen

5 tips succesvolle bezichtigingAanstaande zaterdag, op 30 maart 2019, is het weer tijd voor de halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag krijg je de kans om op inloop allerlei huizen in Nederland geheel vrijblijvend te bezichtigen. Door deze inloop is het mogelijk om meerdere huizen vlak achter elkaar te bezichtigen. Zo wordt het wel heel eenvoudig om huizen te vergelijken! In dit artikel lees je meer over de dingen waar je op moet letten tijdens een bezichtiging.

1. Stel duidelijke verwachtingen
Wil je een huis met tuin? Of juist een heerlijke open keuken? Door te weten wat je wil, wordt het eenvoudiger om hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Ook wordt het zo eenvoudiger om meerdere huizen onderling te vergelijken.

2. Kijk door het interieur heen
Soms is een huis niet ingericht naar jouw smaak of vind je de kamers te groot of te klein. Veel dingen zijn aan te passen, zelfs de binnenmuren van een huis. Een huis dat in eerste instantie niets lijkt, kan helemaal aan je verwachtingen voldoen zodra je door het huidige interieur heen kan kijken.

3. Maak een rondje langs (technische) installaties.
Het huis ziet er goed uit, dat is één. Maar hoe is de staat van de apparatuur in huis? Een defecte CV ketel, een keuken die aan vervanging toe is of de beschadigde leidingen van de badkamer: dit kan onverwacht een hoge kostenpost worden. Je weet waar je aan toe bent als je tijdens de bezichtiging ook op de (technische) installaties loopt.

4. Let op de omgeving
Wanneer je de omgeving of wijk niet kent, is het verstandig om ook hier een blik op te werpen tijdens de bezichtiging. De omgeving kan een droomhuis maken of breken, want een huis is compleet aan te passen, maar de locatie niet. Wil je een compleet beeld? Vraag dan ook eens aan familie, vrienden en bekenden wat zij van de omgeving vinden

5. Blijf zakelijk
Soms is het tijdens de eerste bezichtiging al duidelijk dat dit je droomhuis is. Laat dit echter nog niet te veel merken, want dit kan nadelig werken tijdens eventuele onderhandelingen. Blijf daarnaast ook kritisch naar de status van onderhoud van het huis zodat je niets over het hoofd ziet.

Open Huizen Dag

Op zaterdag 30 maart 2019 is het weer tijd voor de halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag. Ook Thoma Post Makelaars doet weer mee! Van 11:00 tot 15:00 ben je van harte welkom bij de deelnemende woningen uit ons aanbod. Bekijk de deelnemende woningen hier.

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.