3 tips om je huis veilig achter te laten

Geschreven door: nieuwbouw-thoma-post-2

Op:  

In: Algemeen

De zomervakantie is aangebroken en dat betekent dat veel mensen hun huis verruilen voor een aantal weken zon. Maar hoe zorg je ervoor dat je na je vakantie weer thuis komt zonder brand- inbraak- of waterschade? In dit artikel geven wij je drie tips om je huis veilig achter te laten in vakantieperioden.

TIP 1: Zorg dat het lijkt alsof je thuis bent

Terwijl jij op vakantie bent, zijn er genoeg ongewenste gasten die graag jouw huis binnendringen. Als het lijkt alsof je thuis bent, zullen deze jouw huis overslaan! Vraag daarom je buren om de post weg te halen (of plak een nee-nee sticker), om hun auto soms eens op jouw oprit te parkeren. Er zijn tegenwoordig ook slimme tijdschakelaars beschikbaar die je voor je verlichting kan gebruiken. Dit schrikt inbrekers af. Daarnaast is het verstandig om je huis niet volledig opgeruimd achter te laten. Laat eens een tijdschrift of gebruikt glas slingeren, maak je bed niet op en schuif geen stoelen aan.

TIP 2: Veilig thuiskomen

Niets is vervelender dan je hele vakantie twijfelen of je de deur op slot hebt gedaan en of je het gas wel uit hebt gezet. Maak daarom foto’s hiervan zodat je met een veilig gevoel op je vakantiebestemming zit. Je doet er goed aan om stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact te halen, in verband met brandgevaar en blikseminslagen.  Hang (slimme) rookmelders op in je huis en laat je buren weten dat je weg bent, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. 

TIP 3: Inbraakbeveiliging

Houd indringers buiten de deur met goede inbraakbeveiliging. Zorg voor goede sloten, zoals een meerpuntsslot. Ook zijn er diverse plaatjes beschikbaar die je over je brievenbus of slot heen kunt plaatsen voor extra beveiliging. Het installeren van (neppe) beveiligingscamera’s schrikt indringers af en ook een alarmsysteem is ideaal als je op vakantie bent. Moderne alarmsystemen zijn namelijk vaak vanaf je smartphone te bedienen, waar ter wereld je ook zit.

Na het lezen van dit artikel ben je hopelijk wijzer geworden over de opties om jouw huis veiliger te maken. Thoma Post Makelaars wenst je een fijne vakantie toe!

Dit artikel delen?

Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2024? Bekijk onze tips.

Lees meer.