Winterswijk – Ratumsestraat 17

MOOI HOEK WINKELPAND van 154 m² met aan twee zijden een entree, gelegen aan de RATUMSESTRAAT, een belangrijke aanlooproute behorend bij het kernwinkelgebied op circa 50 meter van het gezellige marktplein. Met de auto kunnen klanten voor de deur parkeren. In de directe omgeving bevinden zich meerdere gratis parkeermogelijkheden.

Kenmerken Winkelruimte:
– gebruiksoppervlakte circa 154 m²
– goed opdeelbaar
– hoekpand met een frontbreedte van circa 27 meter
– pantry en dames- en herentoilet aanwezig

Het Winterswijkse centrum is gebaseerd op betaalbare kwaliteit voor een breed publiek. De combinatie van lokale ondernemers en (inter)nationale formules maakt het tot een geliefde bestemming voor Nederlandse en Duitse bezoekers. Winterswijk heeft een regionale verzorgingsfunctie. Het verzorgingsgebied bestaat uit 165.000 consumenten. De gemeente heeft geïnvesteerd in bereikbaarheid en de realisering van 1.800 gratis parkeerplaatsen in en rond het centrum. Het kernwinkelgebied is vernieuwd en in topconditie.

In zijn karakteristiek sluit de Ratumsestraat aan op andere aanloopstraten, zoals de Meddosestraat. De bebouwing in de Ratumsestraat valt op door zijn grootschaligheid. Aan het einde van de vorige eeuw zijn een aantal appartementencomplexen ontwikkeld. Op de begane grond van deze complexen is een winkelfunctie aanwezig. Het aanbod in de Ratumsestraat bestaat uit sterke lokale detaillisten en enkele landelijke trekkers waaronder de DA-drogist. Sinds 2013 is ook het museum Villa Mondriaan gevestigd in de Ratumsestraat (en de Zonnebrink).

Bestemmingsplan
Het object valt binnen het bestemmingsplan Winterswijk Centrum, bestemd voor gemengde doeleinden (GD2). Deze bestemming biedt mogelijkheden voor winkels, kantoren en maatschappelijke dienstverlening.

De cijfers (bron: Locatus 2017)
– verzorgingsgebied van 165.000 consumenten
– 5,8 miljoen bezoekers per jaar
– 38% Duitse bezoekers
– € 164 miljoen bestedingen per jaar

Meer informatie over dit object

Winterswijk – Ratumsestraat 17,

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.250,- per maand
Status
Verhuurd

Gebouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bog in aanbouw
Nee