Loenen – Hoofdweg 78, € 110,- per m2 per jaar

Status
Beschikbaar
Bouwvorm
Bestaande bouw
Meer kenmerken >

OBJECT/LIGGING
Wij bieden momenteel ca. 450 m2 kantoorruimte aan op het Landgoed Ter Horst. Kasteel Ter Horst heeft een prachtige ligging in het groen en het Landgoed beslaat maar liefst 30 hectare. De kantoorruimte die te huur word aangeboden bevindt zich in een van de monumentale koetshuizen van het statige Kasteel Ter Horst. Het gebouw is met respect voor het monument gerenoveerd en hierbij zijn oude elementen van het gebouw functioneel gecombineerd met nieuwe elementen. De kantoorruimte heeft een hoog afwerkingsniveau. Deze combinatie maakt het een unieke plek om uw kantoor te vestigen!

BEREIKBAARHEID
Het Landgoed ligt op slechts enkele autominuten verwijderd van de aansluiting naar de A50 en A1 en het centrum van Loenen.

OPPERVLAKTE
ca. 450 m² kantoorruimte verdeeld over 2 verdiepingen. De bovengenoemde metrages zijn uitsluitend indicatief. Het object is niet conform NEN 2580 gemeten, derhalve kan geen enkel recht worden ontleend aan de genoemde metrages.

DEELVERHUUR
Ja, vanaf circa 225 m².

BESTEMMING
Bij de gemeente Apeldoorn valt het onderhavige onroerend goed in het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Beekbergen en Loenen”. De bestemming van het perceel is: Gemengd – Landgoed. U kunt het bestemmingsplan bij ons kantoor opvragen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt opgeleverd met:
– afgewerkte wanden en plafonds
– vloerbedekking
– verwarming
– veel daglicht door vele raampartijen
– moderne pantry voorzien van o.a. een koelkast en vaatwasser
– toiletten
– glasvezelkabel beschikbaar
– ruim terras aan de achterzijde

PARKEERGELEGENHEID
Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

HUURPRIJS
€ 110,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
De kantoorruimte is voorzien van tussenmeters t.b.v. gas, water en elektra. In nader overleg met verhuurder zal een voorschotbedrag worden bepaald.

HUURBETALING
Per maand/kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
5 (vijf) + 5 (vijf) jaar (een kortere termijn is eventueel bespreekbaar).

INGANGSDATUM
In overleg.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van minimaal 3 maanden huur incl. BTW.

INDEXERING
Jaarlijks conform het prijsindexcijfer gepubliceerd door het CBS (CPI).

HUUROVEREENKOMST
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model welke door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-01-2015 is vastgesteld en op 17-2-2015 is gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20 tevens gepubliceerd op de website http://www.roz.nl, met aanvullende bepalingen door verhuurder.

BTW BELASTE HUUR
Een met BTW belaste huurprijs is voor verhuurder het uitgangspunt. Voldoet huurder niet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria, dan behoudt verhuurder zich het recht voor om het alsdan ontstane financiële nadeel voor verhuurder volledig te compenseren.

GESCHIEDENIS
Al voor 1557 heeft hier een kasteel van de hertog van Gelre gestaan, waar de pacht van de Veluwe (in natura) werd opgeslagen. De vloeren van de kelders van kasteel Ter Horst bestaan uit stenen uit 1300. Maar het huis dat hier in die tijd stond, zou zijn verwoest tijdens gevechten rond 1354. Na deze verwoesting is Ter Horst een boerderij geweest, totdat Wynant Hacfort, de toenmalige burgemeester van Arnhem, er in 1557 een kasteel liet bouwen. Dit kasteel had zowel aan beide zijgevels als aan de ingangsgevel topgevels, die typisch zijn voor deze tijd. Rond 1791 is het huis verbouwd en kreeg het haar huidige voorgevel. Deze heeft een statige neoclassicistische stijl en bestaat uit natuursteen. Door deze verbouwing, die werd uitgevoerd door architect Roelof Roelofs Viervant, werd de vroegere achterzijde de voorzijde en andersom. Hiernaast werden tijdens deze verbouwing het huidige voorplein, de bijgebouwen en een brug tussen het kasteel en het voorplein aangelegd. In het linker bijgebouw is een voormalige schuilkapel, die dienst heeft gedaan als rooms katholieke kerk voor Loenen. De kapel heeft een opvallend altaar met bijzondere marmerschilderingen uit 1792. De huidige oranjerie werd vroeger gebruikt als graanschuur, deze schuur stond er al voordat huis Ter Horst werd gebouwd. In die tijd diende deze schuur waarschijnlijk als kerk, dit lijkt waarschijnlijk omdat kerklijsten uit 1557 aangeven dat er in het bisdom van Deventer een kerk stond op het landgoed van kasteel Ter Horst.

Meer informatie over dit object

Loenen – Hoofdweg 78,

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 110,- per m2 per jaar
Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
In overleg

Gebouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bog in aanbouw
Nee
Liggingen
WINKELGEBIED_STADSCENTRUM, LANDELIJK_GEBIED