Lochem – Marinus Naefflaan 11, € 995.000,- k.k.

TE KOOP
Op misschien wel de mooiste locatie van Lochem ligt dit sfeervolle horecabedrijf, zijnde Hotel- B&B ‘de Vijverhof’. Een horecabedrijf met sfeervolle kamers, een gemoedelijk restaurant met een geweldig terras direct aan het water in een indrukwekkende omgeving!

Het Hotel- B&B ligt in de Gelderse stad Lochem, gelegen in de Achterhoek. De streek kenmerkt zich door zijn verscheidenheid en rijkdom aan natuur, kastelen en idyllische landgoederen. Het hotel beschikt over 14 comfortabele kamers, die allen voorzien zijn van een eigen badkamer. Alle kamers zijn gelegen op de eerste (9) en tweede verdieping (5) en zijn zowel per lift als per trap toegankelijk. Het leuke en levendige centrum is op korte (loop)afstand gelegen evenals het NS-station, middelbare school en de vele sportvoorzieningen, maar ook de uitstekende ontsluiting naar de A1, Deventer, Zutphen en Twente op slechts 10 minuten autoafstand.

BESTEMMING
Het object maakt onderdeel uit van het vigerende bestemmingsplan ‘Lochem-Oost’ , onherroepelijk vastgesteld op d.d. 03-12-2012 met enkelbestemming: Horeca.

De gemeente Lochem heeft echter aangegeven onder voorwaarden mee te willen werken aan een bestemmingsplanwijziging naar een (dubbele) woonbestemming. Dit zou een schitterende mogelijkheid bieden om op deze fenomenale kavel van ca. 1.580 m² ‘de Vijverhof’ te verbouwen tot een uiterst riant woonhuis of wellicht één of twee woningen te realiseren!

‘De Vijverhof’

Aan het begin van de 20e-eeuw werd aan de rand van een van de vijvers in villawijk Berkeloord de voorname woonvilla ‘Soeka Senang’ gebouwd. De villa werd ontworpen door architect J.J. Hellendoorn in opdracht van de bekende lederfabrikant Marinus Naeff. De fraaie, karakteristieke maar vooral degelijke bouwstijl met fraaie details als glas-in-lood is tijdloos gebleken en samen met de ligging in een ruim opgezette en groene leefomgeving maakt dat deze, als beschermd stadsgezicht aangemerkte, woonwijk nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft.

‘Soeka Senang’ is in 1952 omgedoopt tot ‘De Vijverhof’. De villa kreeg in dat jaar de functie van pension/B&B.

Het pand meet maar liefst ca. 627 m² gebruiksoppervlakte en beschikt thans over 14 comfortabele kamers, die allen voorzien zijn van een eigen badkamer. Alle kamers zijn gelegen op de eerste (9) en tweede verdieping (5) en zijn zowel per lift als per trap toegankelijk. Op de begane grond beschikt het object onder andere over een professionele keuken, twee gezellige huiskamers en over een ruim opgezette ontbijtzaal, die plek biedt aan circa 40 gasten. De ruimtes zijn zeer licht en hebben beiden uitzicht over de prachtige vijver aan de voorzijde van het hotel.

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: 1911
Perceel oppervlakte: ca. 1.580 m²
Inhoud: ca. 2.428 m³
Gebruiksoppervlakte: ca. 627 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 10 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 5 m²
Gebruiksoppervlakte externe bergruimte: ca. 36 m²
Bouwwijze: de villa is opgetrokken in stenen/spouwmuren, beschikt over houten kozijnen, houten- en betonvloeren
Verwarming: middels cv-ketel en radiatoren
Isolatie: de villa is voorzien van dakisolatie en gedeeltelijk dubbele beglazing

PARKEERGELEGENHEID
Parkeergelegenheid op eigen terrein.

KOOPPRIJS
€ 995.000,- kosten koper
De overdrachtsbelasting en notariskosten zijn voor rekening van de koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van 10% van de aankoopsom excl. BTW.

VOORBEHOUD
De huidige eigenaar van het object heeft een opdracht tot dienstverlening verstrekt aan Thoma Post Bedrijfsmakelaars. Deze informatie is bedoeld als een geheel vrijblijvende aanbieding. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een bieding, worden onze opdrachtgever(s) en wij niet gebonden en leidt het evenmin tot de verplichting tot het doen van een tegenbod.

Meer informatie over dit object

Lochem – Marinus Naefflaan 11,

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 995.000,- k.k.
Object aanmelding
in verkoop genomen
Status
Onder bod
Type aanvaarding
in overleg

Gebouw

Bouwvorm
bestaande bouw
Oppervlakte perceel
1.580 m2
Bouwjaar periode
1906-1930
In aanbouw
Nee
Liggingen
in woonwijk, landelijk gebied
Aantal
0

Horeca

Oppervlakte
627 m2
Verkoop vloeroppervlakte
0 m2
Gelegen op verdieping
0, 1, 2
Soort horeca
luxe hotel
Ter overname personeel
Nee