Doetinchem – Doetinchemseweg 9, € 300.000,- k.k.

Status
Verkocht onder voorbehoud
Oppervlakte
2.426 m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Meer kenmerken >

Het betreft de voormalige R.K. Sint-Martinuskerk voorzien van fantastische originele details uit de betreffende bouwperiode. De kerk is aangewezen als gemeentelijk monument en extern prima onderhouden.

De kerk is in de jaren 1776 – 1777 met rijk interieur gebouwd als een eenbeukige schuurkerk die de plattelandsparochie moest bedienen. De voorgevel heeft een smalle toren met een naaldspits. Bij binnenkomst van de oude kerkzaal ga je terug in de tijd, de kerkgezangen zijn dan verstomd en de klanken van welluidende preken zijn sinds oktober 2020 vervlogen maar de sfeer is absoluut gebleven. Via de mooie glas-in-lood ramen hebben de zonnestralen vrij spel, en zorgen voor een sfeervolle verlichting van de binnenruimte… Het gave spanten, houten beschilderde dakbeschot, de hoge glas-in-lood ramen, de vide, alles is nog aanwezig en verkeert in zeer goede en originele staat. Zelfs het oorspronkelijke altaar, preekstoel en communiebanken zijn intact en achtergebleven. In deze ruimte ervaar je hoogte en ruimte van het bouwwerk met achterin de kerk nog een separate grote (vergader)ruimte. Werken met uitzicht vanaf de vide over de gehele kerkruimte, ook dat behoort tot de mogelijkheden. In de kerk is een orgel aanwezig van Julius Heinrich Derdack, Derdack is in de leer geweest bij de Groningse orgelmakers Lohman. En het is het enige orgel dat van deze orgelmaker nog bestaat naar men weet. Het Rijks monumentale klavierorgel met negen registers is in 1872 gebouwd.

Afmetingen Kerk
Begane grond ca. 384 m²
Verdieping ca. 32 m²

Parkeren
Parkeerplaatsen op het mandelige terrein.

Bestemming
Bestemmingsplan Oosseld en Wijnbergen, bestemming Maatschappelijk. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Doetinchem.

Energielabel
De aangeboden objecten zijn monumenten waarbij geen energielabel benodigd zijn.

Overige
Buiten Schilderwerk, (knip) voegwerk en CV ketels van recente datum.

Meer informatie over dit object

Doetinchem – Doetinchemseweg 9,

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 300.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud

Gebouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Perceel
2.426 m2
Bog in aanbouw
Nee
Liggingen
IN_WOONWIJK