E4066cf978135b9dfbc744d63ba20e61.jpeg

Doetinchem – Doetinchemseweg 9– 11

Vraagprijs: 850.000,- Kosten koper

Beschrijving

Wonen en werken in 2 bijzondere monumentale objecten met grote tuin grenzend aan het water van de oude IJssel op aantrekkelijke afstand van het stadcentrum van Doetinchem en autobaan A18.

Het betreft de voormalige R.K. Sint-Martinuskerk met grote pastorie uit 1856 beide voorzien van fantastische originele details uit de betreffende bouwperiode en hebben thans een maatschappelijke bestemming. De kerk en de pastorie zijn aangewezen als gemeentelijk monument en extern prima onderhouden.

De kerk is in de jaren 1776 – 1777 met rijk interieur gebouwd als een eenbeukige schuurkerk die de plattelandsparochie moest bedienen. De voorgevel heeft een smalle toren met een naaldspits. Bij binnenkomst van de oude kerkzaal ga je terug in de tijd, de kerkgezangen zijn dan verstomd en de klanken van welluidende preken zijn sinds oktober 2020 vervlogen maar de sfeer is absoluut gebleven. Via de mooie glas-in-lood ramen hebben de zonnestralen vrij spel, en zorgen voor een sfeervolle verlichting van de binnenruimte… Het gave spanten, houten beschilderde dakbeschot, de hoge glas-in-lood ramen, de vide, alles is nog aanwezig en verkeert in zeer goede en originele staat. Zelfs het oorspronkelijke altaar, preekstoel en communiebanken zijn intact en achtergebleven. In deze ruimte ervaar je hoogte en ruimte van het bouwwerk met achterin de kerk nog een separate grote (vergader)ruimte. Werken met uitzicht vanaf de vide over de gehele kerkruimte, ook dat behoort tot de mogelijkheden. In de kerk is een orgel aanwezig van Julius Heinrich Derdack, Derdack is in de leer geweest bij de Groningse orgelmakers Lohman. En het is het enige orgel dat van deze orgelmaker nog bestaat naar men weet. Het Rijks monumentale klavierorgel met negen registers is in 1872 gebouwd.

Afmetingen Kerk
Begane grond ca. 384 m²
Verdieping ca. 32 m²

De pastorie is een prachtig statig vrijstaand herenhuis met garage en aangebouwde serre, welke uitzicht biedt op de vrije tuin die direct aansluit op de Oude IJssel. In het pand is behouden geleefd en het is goed beheerd, waardoor opmerkelijk veel statige details goed bewaard zijn gebleven, o.a. het glas in lood, de paneeldeuren en de trapleuningen zijn van een opmerkelijke kwaliteit. Deze woning biedt per verdieping (zeker gezien de bouwperiode) meerdere kloeke ruimtes links en rechts van een lange gang welke de voor en achterkant markeert.

Afmetingen Pastorie
Kelder ca. 18 m²
Begane grond ca. 172 m²
1e verdieping ca. 97 m²
Zolder ca. 72 m²

Indeling Pastorie

Begane grond
Gang met toilet en toegang kelder, kamer en suite(2 kamers) met grote serre, Voorkamer, eetkamer met doorloop naar keuken, grote berging met tuindeur.

1e verdieping
Gang, 4 slaapkamers v.v. wastafel, alsmede 1 kamer is voorzien van keuken, badkamer met bad, wastafel en douche.

2e verdieping
Zeer royale zolderverdieping bereikbaar via vaste trap.

Beide objecten (obv ca. zijn separaat koop doch zijn met elkaar verbonden via een corridor / gang en hebben ieder hun eigen uitstraling; Separate verkoop van de pastorie (op basis van perceelgrootte van ca. 2400 m²) is pas mogelijk als de kerk (op basis van perceelgrootte van ca. 625 m²) verkocht is. Het kerkhof is geen onderdeel van deze aanbieding.

Parkeren
Parkeerplaatsen op eigen en het mandelige terrein.

Bestemming
Bestemmingsplan Oosseld en Wijnbergen, bestemming Maatschappelijk. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Doetinchem.

Energielabel
De aangeboden objecten zijn monumenten waarbij geen energielabel benodigd zijn.

Buiten
De parkachtige goed onderhouden tuin op het zuiden is fraai aangelegd met klinkers, hagen en vormt een bijpassend geheel met de gebouwen. Op deze volledig omzoomde tuin is het heerlijk toeven in volle privacy.

Overige
Buiten Schilderwerk, (knip) voegwerk en CV ketels van recente datum.

Toon meer


Eigenschappen

Overdracht

  • Prijs Vraagprijs: 850.000,- Kosten koper
  • Status Verkocht
  • Aanvaarding In overleg

Oppervlakte & inhoud

Bouw


Locatie

  • Provincie: Gelderland
  • Plaats: Doetinchem
  • Adres: Doetinchemseweg 9
  • Postcode: 7007 CA

Plattegrond


Ons proces in 5 stappen

Wij staan je graag bij gedurende het hele aankoop- of aanhuurproces van je nieuwe bedrijfsruimte en adviseren je zodat jij de juiste huisvestingskeuzes voor jouw onderneming kunt maken!

1

Icon Stap 1

Wil je deze bedrijfsruimte graag fysiek bekijken? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging.

2

Icon Stap 2

Tijdens de bezichtiging kun je al jouw vragen over de bedrijfsruimte stellen aan de bedrijfsmakelaar, zodat je daarna een weloverwogen keuze kunt maken.

3

Icon Stap 4

Past de bedrijfsruimte bij jouw onderneming, dan brengt de bedrijfsmakelaar namens jou een bieding uit of ontvang je van ons een vrijblijvend huurvoorstel.

4

Icon Stap 5

Komen we tot een overeenstemming over je nieuwe bedrijfsruimte, dan worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een koop- of huurovereenkomst.

5

Icon Stap 3

Of je jouw nieuwe bedrijfsruimte hebt gehuurd of gekocht, wij begeleiden je tot het moment van oplevering. De nieuwe fase in jouw onderneming gaat van start!


Geïnteresseerd in dit object?

Plan een bezichtiging

Naam*
Privacy statement*


Ons aanbod in de buurt

7996d207d038686e74c124ce0e9c03f0.jpeg

Winkelruimte

Beschikbaar

Boliestraat 23 A-25

7001 BA Doetinchem

Circa 170 m² turn-Key WINKELRUIMTE te huur in de Boliestraat naast o.a. de bekende winkelbedrijven als Prénatal, Wil Klaassen Mode, Engelen schoenmode, Van Dal Mannenmode, State of Art en gelegen in de directe nabijheid van het Doetinchemse horecahart. De winkel […]

Prijs op aanvraag

Meer informatie

Bd71b22555807e430b56a6de374b86b9.jpeg

Leisure

Beschikbaar

Verlengde van Echtenskanaal NZ 2

7894 EA Zwartemeer

Te koop circa 32 hectare ontwikkelingsgebied voor een recreatiepark met waterpartijen, groot horeca zalencentrum, camping met moderne sanitaire gebouwen, blokhutten en sportvoorzieningen in Noordoost Nederland. Het huidige Sportlandgoed Zwartemeer, bestaande uit: – hoofdgebouw met receptie en diverse horeca- en vergaderruimten, […]

Prijs op aanvraag

Meer informatie


Meer over ons

Thumb Vacatures

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Geef jouw carrière een boost bij Thoma Post Makelaars.

Lees meer.

Thumb Woontrends

Woon- en werktrends

Nieuwsgierig naar de woon- en werktrends voor 2022? Bekijk onze tips.

Lees meer.