Doetinchem – Burgemeester van Nispenstraat 21

Status
Beschikbaar
Bouwvorm
Bestaande bouw
Meer kenmerken >

De historie van het pand

In 1880 werd de eerste steen gelegd voor de bouw van de kerk en pastorie aan de Van Nispenstraat door de tweelingzusters van Dijk. In een boog boven de deur vindt men de tekst: “pax intrantibus” met betekenis: vrede zij den binnenkomende, in die geest verrees de kerk en pastorie. Het gebouw heeft 3 vergis bombardementen in de Tweede Wereld Oorlog en de in de 60-er jaren veel gehanteerde sloperskogel overleefd en is zodoende als Rijksmonument bewaard gebleven voor Doetinchem. De huidige eigenaar heeft het gehele pand, zowel binnen alsook buiten, gerenoveerd en alles waarvoor dit mogelijk was in de originele staat terugbracht.

Verhuur

Voor de lange termijn verhuur bieden wij kantoor- en/of praktijkruimten aan in het souterrain. Alle beschikbare ruimten zijn volledig gerestaureerd en smaakvol ingericht. De faciliteiten zoals pantry en toilet worden bij meerdere huurders /gebruikers gedeeld. Daarnaast biedt verhuurder de mogelijkheid tot het gebruik van de ruime Raadskamer(ca. 24 m²), de Foyer(ca. 72 m²) en de grote Dijkzaal met balkon(ca. 225 m²). Deze 3 ruimten worden zelfstandig verhuurd, e.e.a. is afhankelijk van beschikbaarheid en afstemming met beheerder. Het gebruik van diverse horeca arrangementen behoren ook tot de mogelijkheden. Verhuur van de kantoor- en/of praktijkruimten zal plaatsvinden op basis van een huurprijs met voorschot op de servicekosten.

Indeling

Het Souterrain heeft zowel aan de voor-en achterzijde een afsluitbare ingang. De toiletten en drie kantoorruimten zijn voorzien van verwarming, elektra en uitzetramen. De Begane Grond geeft toegang tot de afzonderlijk te huren ruimten: de Dijkzaal, de Foyer en de Raadszaal en via de trap in de gang komt men naar de Verdieping en de Zolder. Op de Verdieping bevinden zich 7 inmiddels verhuurde kantoren en zijn er twee toiletten en een pantry aanwezig. Ook bevindt zich hier de toegang tot het balkon van de Dijkzaal. De Zolder biedt ruimte aan 5 kantoorruimten en een open ruimte van meer dan 250 m2 voor diverse soorten bijeenkomsten.

Bereikbaarheid en parkeren

De uitstekende ligging van het pand zorgt voor een goede bereikbaarheid te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer(de bus) en de auto. Binnen 250 meter afstand van het pand bevinden zich 3 parkeergarages. Op het terrein zijn er een aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor de huurders.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Meer informatie over dit object

Doetinchem – Burgemeester van Nispenstraat 21,

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
In overleg

Gebouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bog in aanbouw
Nee
Liggingen
WINKELGEBIED_STADSCENTRUM