Doetinchem – Burgemeester van Nispenstraat 1-08, € 3.500,- per maand

PLUG & PLAY horeca locatie te huur in Doetinchem!

Op deze locatie heeft grand café restaurant Doetinchems Meisje gezeten. Deze onderneming is door de eigenaar vorig jaar gesloten, omdat eigenaar zich volledig wilde focussen op zijn andere zaak in Arnhem, grand café Arnhems Meisje.

De locatie met een hoge passantenstroom ligt op de looproute vanaf het Simonsplein en (dé) winkelstraat Catharinastraat / Hamburgerstraat naar de Mediamarkt en naar de diverse parkeergarages (950 p.p.). Ook Schouwburg Amphion en Bioscoop Vue liggen op steenworpafstand.
De horecaruimte is onderdeel van het “Lyceumkwartier” waar o.a. Mooi Theater, Casa Blanca, Juwelier De Tijd, Schuurman Schoenen, Sola en Start People zijn gevestigd.

De exploitatie oppervlakte is ca. 178 m² en het pand heeft een frontbreedte van ca. 12 meter. De 100% volledige glas pui is gelegen aan het Catharinaplein en biedt transparantie en een mooie aansluiting naar het terras, vanaf de centrumzijde valt het prachtige grote zonnige terras met vaste zonwering aan de gevel op, deze wordt geflankeerd door een imposante kastanjeboom. De gevelzijde aan de Burgemeester van Nispenstraat, heeft een sfeervolle 19e-eeuwse uitstraling met een eigen ingang en vanuit de parkeergarage boven de Mediamarkt loopt men direct tegen de locatie aan.

INDELING

Keuken(24 m² met ca. 30 m² opslagruimte) aan de rechterzijde van het gebouw, eigen ingang voor de keuken is aanwezig. De keuken is modern, brandschoon en volledig ingericht. Er staat kwalitatieve apparatuur en de routing is optimaal. 200+ couverts zijn geen enkel probleem gebleken. Er is voldoende spoelgelegenheid en opslag aanwezig. Tevens is er achter de keuken een interne afvalopslag en een personeelsruimte.

De ruimte voor de gasten is volledig ingericht(ca. 225 m²). Er ligt een prachtige houten vloer, het plafond en de muren zijn gestukt en geschilderd. Grotendeels is het inventaris blijven staan en deze is in goede staat. Er is een mindervalide toilet gerealiseerd op de begane grond, de ingang is drempelvrij voor rolstoelgebruikers, mindervaliden en kinderwagens. De indeling is ruim opgezet, doch door de speelse hoogteverschillen, de diverse hoekjes en het loungemeubilair zeker ook knus en gezellig te noemen. De ruimte wordt gebroken door een elegante ingebouwde open haard. Een robuuste bar met 12 biertappunten, een houten leestafel en een aparte koffiecorner met gebaksvitrine maken het tot een levendig en instap-klaar horecabedrijf. Het aantal zitplaatsen binnen is ca. 100.

In de kelder(ca. 47 m²), per trap bereikbaar, zijn de gescheiden dames- en herentoiletten gerealiseerd. Daarnaast bevindt zich hier de personeelsruimte, met personeelsdouche en wasmachine/wasdroger aansluiting en doorgang naar de, onder het gebouw gelegen, parkeergarage. Tevens zijn in de kelder aangebracht: een drank- en emballageopslag, alsmede een volledig ingerichte grote bierkoelcel. Hier is meer dan voldoende ruimte voor 30+ bieren op fust en verdere drankvoorraden. Leveringen van dranken geschieden eenvoudig via de interne privé doorgang naar de Catharina parkeergarage. Hier zijn liften aanwezig. Leveranties van groothandel- en keuken zijn tevens direct via de keukeningang mogelijk.

Het terras met ca. 90 zitplaatsen en ca. 130 m² is gelegen aan de zonzijde, op het zuiden. Er ligt een vaste houten vlonder. De benodigde terrasvergunning is aan te vragen bij de bevoegde instantie.

OVERIGE INFO

Bereikbaarheid: Uitstekend bereikbaar met auto via diverse provinciale- en rijkswegen, openbaar vervoer en fiets (fietsvriendelijke binnenstad).

Installaties: Het betreft de verhuur van een volledig ingerichte horecaruimte met de benodigde nutsaansluitingen (gas/water/elektra), alles gebaseerd op de gestelde capaciteit met een verzwaring van de meterkast naar 3 X 80 AMP, verzwaring gasaansluiting naar G10 en warmwaterboiler en CV ketel. Locatie is voorzien van mechanische ventilatie, vetvangput en ontgeuringsinstallatie.

Parkeren: Betaald parkeren in de binnenstad. Er zijn drie grote parkeergarages in de directe omgeving alwaar men tegen een korting tarief parkeerkaarten als bedrijf kan afnemen.

Bestemming: Bestemmingsplan ‘Binnenstad en De Veentjes 2012’ Centrum – Horeca 1 toegestaan.

Vergunningen: Drank- en horecavergunning en terrasvergunning zijn aan te vragen bij de Gemeente Doetinchem.

Brandveiligheid: Er was voor de exploitatie een gebruiksvergunning afgegeven dan wel een gebruiksmelding gedaan.

Brouwerij: Er is geen brouwerijverplichting.

Speelautomaten: Niet aanwezig, er is geen speelautomatenverplichting van toepassing.

Huur/bruikleenovereenkomst: Geen. Alle inventaris is in eigendom.

Wet milieubeheer: De melding in het kader van de AMvB Horecabedrijven is gedaan. De inrichting valt onder de werking van het nieuwe Besluit Horeca, Recreatie en Sport. Er is een vetvangput aanwezig.

Huurprijs bedrijfspand inclusief volledig inventaris: € 60.000,= per jaar (excl. BTW). I.v.m. de Corona maatregelen zijn de eerste maanden vrij van huur en geldt er in de aansluitende maanden een huurkorting van € 1.500,- excl. BTW per maand.

Huurperiode: 5 jaar met 5 optiejaren heeft de voorkeur.

Voorbehoud: Goedkeuring eigenaar/verhuurder.

Graag laten wij aan serieuze kandidaten deze toplocatie zien!

Meer informatie over dit object

Doetinchem – Burgemeester van Nispenstraat 1-08,

  • Hidden

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 3.500,- per maand
Status
Verhuurd

Gebouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bog in aanbouw
Nee
Liggingen
WINKELGEBIED_STADSCENTRUM