Apeldoorn – J.C. Wilslaan 5a, € 1.400.000,- k.k.

Status
Beschikbaar
Bouwvorm
bestaande bouw
Meer kenmerken >

The art of living!

J.C. Wilslaan 5A te Apeldoorn.

Thoma Van Bussel Makelaars biedt deze zeer royale vrijstaande bungalow met inpandige garage en mogelijkheid voor praktijk/kantoor ruimte aan.
De woning is gelegen op een zeer markante locatie in de villawijk “Berg en Bos”.
Door de fraaie en hoge ligging van het woonhuis is het een zeer kenmerkende plek in deze groene woonwijk van Apeldoorn.

Een stukje historie:
De na de oorlog gebouwde huizen verschillen in vele opzichten van de vooroorlogse.
De sterk gestegen bouwkosten en het nog steeds toenemende gebrek aan huispersoneel hebben ertoe geleid, dat in de die jaren voornamelijk landhuizen van bescheiden omvang zijn verrezen, waarvan vele van het ‘bungalow-type’.

De voorkeur voor de bungalow is waarschijnlijk mede te danken aan de stroom van buitenlandse illustraties op dit gebied, vooral uit Amerika.
De Amerikaanse voorbeelden tonen ons een andere visie op wonen. Bevrijd wonen. Wonen op de begane grond in nauw contact met de natuur, een open plattegrond waarbij een vrije groepering van vertrekken mogelijk is, en die dus rekening houdt met individuele behoeften en voorkeuren.

Een eerlijke architectuur die kiest voor simpele vormen en vlakke gevels zonder ‘opgeplakte’, historiserende ornamenten. Architectuur die speelt met een afwisseling van materialen, van hout en steen, van ruwe en gladde oppervlakken. Verrassende details, bouwvolumes die in hoogte of zijdelings van elkaar verspringen. Eerlijkheid ook in het interieur: hout dat ‘puur’ wordt toegepast, waar mogelijk onbewerkt of onbeschilderd.
De bungalow spreekt in de naoorlogse jaren tot de verbeelding, toont een andere, betere wereld dan de dagelijkse realiteit van oorlogschade, schaarste en woningnood.

De open plattegrond, de relatie met de omgeving en het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen zijn zonder uitzondering belangrijke kenmerken van deze bouwstijl. De soepele open plattegronden van deze huizen zijn in de meeste gevallen van een vrij luxueus karakter, niet in de zin van protserig uiterlijk vertoon, maar door de toepassing van velerlei vormen van woongenot, waaraan het Amerikaanse leven zo rijk is.
De meeste huizen van deze stijl zijn gebouwd volgens het bungalow-type, dus met één verdieping, en in goede harmonie gebracht met de omringende natuur.

De grondgedachte van de bungalow is vrijheid, comfort en contact met de natuur, maar dan aangepast aan ons (koudere) klimaat en nationale tradities.

Met deze gedachte is ook de J.C. Wilslaan 5A te Apeldoorn gebouwd.

Het object is gelegen op een prachtig kavel van 1.580 m², aan de achterzijde grenzend aan het 250 hectare grote natuurpark “Berg en Bos”.
Historie en cultuur treffen hier elkaar in een uniek natuurgebied, met authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe. Verschillende wandelroutes leiden langs diverse tuinen, zoals de geurentuin, de vlindertuin en de bomentuin. Deze tuinen liggen bij de bosvijver, waaraan koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd.

Het object is ideaal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen en is op korte afstand gelegen van de op- en afritten van de snelweg A1.
Ook het stadscentrum van Apeldoorn, scholen, medische voorzieningen, winkelcentrum Orden, sportvelden en wellness centra zijn in de nabije omgeving gelegen.

Voor een goede eerste indruk bekijkt u de uitgebreide fotopresentatie, de promovideo met prachtige drone shots, 360 graden views en plattegronden.

De situering op het kavel alsmede de ligging ten opzichte van de zon zijn geweldig, de woning is door de situering op het kavel ver van de doorgaande weg gelegen.
Aan de achterzijde van de woning is een geweldig, deels overdekt, terras gelegen waar de middag zon heerlijk op schijnt.
Vanaf het terras heeft u uitzicht op het achtergelegen natuurpark en het zwembad dat in de achtertuin aanwezig is.
Door de vele raampartijen op de zuid west gevel is er altijd sprake van een immense lichtinval in de woning.

Oppervlaktes:
472 m² woonoppervlakte.
300 m² overige inpandige ruimte.
81 m² gebouw gebonden buitenruimte.

2.493 m³ inhoud.

Bestemming:
De bestemming is Woondoeleinden met de mogelijkheid van beroepsuitoefening aan huis.

Beroepsuitoefening aan huis:
– Een dienstverlenend beroep op administratief, juridisch, medisch, therapeutisch, kunstzinnig of technisch gebied of daarmee gelijk te stellen activiteiten, niet zijnde detailhandel, dat in een woning (inclusief bijgebouwen) wordt uitgeoefend, waarbij de woning in overwegende mate haar woonfunctie behoudt en dat een ruimtelijke uitstraling of uitwerking heeft die met de woonfunctie in overeenstemming is.

Beroepsuitoefening aan huis is toegestaan, met dien verstande dat voor het uitoefenen van een beroep aan huis ten hoogste 40% van de oppervlakte van de woning (alle ruimten -exclusief bijgebouwen- die qua hoogte voldoen aan het Bouwbesluit) en (onverminderd het in het Bouwbesluit bepaalde) 100% van de oppervlakte van de bijgebouwen mag worden gebruikt met een gezamenlijk maximum van 50 m2 per kavel, mits:
– het gebruik geen nadelige gevolgen heeft voor het woon- en leefmilieu;
– het gebruik geen nadelige invloed heeft op de normale afwikkeling van het verkeer en geen nadelige toename van de parkeerbehoefte veroorzaakt;
– geen detailhandel wordt uitgeoefend;
– de activiteiten geen duurzame ontwrichting veroorzaken van de bestaande
– distributieve voorzieningen of een ernstige verstoring van de verzorgingsstructuur tot gevolg hebben;
– het beroep door de bewoner wordt uitgeoefend.

Indeling:

Kelder: zeer royale kelderruimte gelegen onder de gehele woning verdeeld in diverse ruimtes en vertrekken.

Garage: inpandige garage geschikt voor 3 inpandige parkeerplaatsen met drie garagedeuren.

Begane grond: entree, hal, toilet, 3 praktijkruimtes, keuken, 2 kamers, waskamers, hal en badkamer.

Verdieping: royale overloop/gangzone met fraaie vloer, toilet, woonkamer met royale raampartijen en schuifpui naar terras, in de woonkamer is een open haard partij gesitueerd, keuken en aangrenzende kamer, 5 slaapkamers waarvan de master bedroom een directe toegang heeft tot de badkamer uitgevoerd met douche, bad en dubbele wastafel, toilet, extra kamer en kamer uitgevoerd met 3 vaste wastafels.
Vanuit de woonkamer alsmede alle slaapkamers heeft u toegang tot het (deels overdekte) terras.

Dit unieke en zeer royale woonobject gelegen in villawijk Berg en Bos moet u komen bezichtigen.

Bel makelaar Daniël van Bussel direct voor een afspraak op locatie.

Meer informatie over dit object

Apeldoorn – J.C. Wilslaan 5a,

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.400.000,- k.k.
Object aanmelding
in verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
in overleg

Gebouw

Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1974
Oppervlakte perceel
1.580 m2
In aanbouw
Nee
Liggingen
in woonwijk
Aantal
0