Apeldoorn – Henri Dunantlaan 2, € 1.900.000,- k.k.

Status
Beschikbaar
Bouwvorm
bestaande bouw
Meer kenmerken >

Te koop terrein met 5 aaneengeschakelde gebouwen op het terrein van de voormalige Huishoudschool tussen diverse woonwijken aan de westzijde van Apeldoorn.

ALGEMEEN
Het te verkopen terrein is gesitueerd aan de rand van Apeldoorn West in het gebied genoemd Driehuizen. In dit gedeelte bevinden zich kantoren (waaronder de Belastingdienst), sportvelden, scholen, winkelvoorzieningen en diverse woonwijken. In het westen loopt de wijk over in de bossen van de Veluwe.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is zowel met eigen als openbaar vervoer goed. Op loopafstand bevinden zich bushaltes en de rondweg naar de A1 (Apeldoorn-Amersfoort) is goed te bereiken.

OPPERVLAKTE
Het gebouw aan de Henri Dunantlaan 2 bestaat uit vijf bouwdelen met de nummers 2A t/m 2E. De bouwdelen 2D en 2E zijn in 2009 verbouwd tot 22 studio’s met bijbehorende ruimten.
De bouwdelen 2A t/m 2C: ca. 2.994 m² bvo
De bouwdelen 2D en 2E: ca. 1.874 m² bvo
Totaal oppervlak: ca. 4.868 m² bvo

De bouwdelen 2A t/m 2C hebben een omvang van 2.994 m² bruto vloeroppervlak en zijn samengesteld volgens onderstaande tabel:

Bouwdeel Kelder / souterrain Begane grond 1e verdieping 2e verdieping Totaal
2A 57 345 345 0 747
2B 268 289 289 0 846
2C 425 425 425 126 1.401
Totalen 750 1.059 1.059 126 2.994

VOORZIENINGEN EN GEBRUIK
De ruimtes zijn geschikt voor alle soorten bedrijvigheid. Op de begane grond en op de eerste etage zijn in de bouwdelen 2A en 2B de voormalige klaslokalen van de fotovakschool gesitueerd. Op de eerste etage van bouwdeel 2C bevindt zich de gymzaal van de voormalige huishoudschool. De bouwdelen zijn onderkelderd waarbij de kelders van de bouwdelen 2B en 2C aaneengesloten zijn.

Het zorgdeel, bestaande uit 22 studio’s, is ondergebracht in de bouwdelen 2D – 2E. Op de begane grond zijn tien studio’s aanwezig inclusief twee gemeenschappelijke huiskamers en een kantoorruimte. Op de verdieping zijn twaalf studio’s gelegen, twee gemeenschappelijke huiskamers en een slaapwacht. De kelder doet dienst als bergruimte en installatieruimte.

Na verkoop is de zorgorganisatie bereid dit deel van het gebouw terug te huren tegen financiële voorwaarden die passend zijn bij de cliënt. Hierover kan overleg plaatsvinden. Indien de potentiële koper terughuur niet op prijs stelt, behoort dat ook tot de mogelijkheden en kan de zorgorganisatie zich t.z.t. terugtrekken.
Een intentiebrief kan wordt opgevraagd.

Een deel van de 22 studio’s wordt momenteel verhuurd aan een andere zorgorganisatie. Nadere informatie is op te vragen.

BESTEMMING
Het object is nu in gebruik als verblijfsvoorzieningen voor volwassen, dagbesteding en kantoren. Het object is zowel qua bestemming als ruimtelijk en technisch ook geschikt voor maatschappelijke doeleinden (eventueel een kinderdagverblijf) of voor een combinatie van wonen/werken.
Diverse alternatieven:
– Medische beroepen, vrije beroepen
– Kantoren
– School
– Kinderopvang
– Unieke kans voor ondernemers die nu huren, maar willen investeren in een eigen pand!

In het verleden zijn reeds plannen gemaakt voor een alternatieve invulling. Deze plannen laten zien dat het gebouw diverse mogelijkheden heeft. In geval van concrete interesse kan informatie worden opgevraagd.

Verder verwijzen wij u naar: http://www.ruimtelijkeplannen.nl

PARKEERPLAATSEN
Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein

MONUMENTENLIJST
De voormalige huishoudschool aan de Henri Dunantlaan 2 staat op de lijst van de gemeentelijke naoorlogse monumenten

KOSTEN KOPER
De overdrachtsbelasting en notariskosten zijn voor rekening van de koper

OMZETBELASTING
Er wordt geopteerd voor een belaste verkoop

WAARBORGSOM
10% van de overeen te komen koopsom

INGANGSDATUM
In overleg

OVERDRACHTSPERIODE
Op dit moment zijn er cliënten van twee zorginstellingen gehuisvest. Mocht de koper willen dat deze zorginstellingen het pand verlaten, dan is het wenselijk om een overdrachtsperiode af te spreken omdat deze cliënten elders gehuisvest dienen te worden.

UNIEKE KANS
Gelegen op een ruime, groene en goed te bereiken locatie staat dit unieke gebouw te koop met veel parkeergelegenheid op eigen terrein en in een afwisselende omgeving.
Het gebouw is geschikt en verder geschikt te maken voor diverse doeleinden en met de verkopende zorgorganisatie kunnen afspraken gemaakt worden over de terughuur van een deel van het gebouw, mocht de koper dat op prijs stellen.

Meer informatie over dit object

Apeldoorn – Henri Dunantlaan 2,

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.900.000,- k.k.
Object aanmelding
in verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
in overleg

Gebouw

Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1957
Oppervlakte perceel
5.200 m2
Bouwjaar periode
1945-1959
In aanbouw
Nee
Liggingen
kantorenpark, in woonwijk
Parkeerfaciliteiten
Voldoende op eigen terrein aanwezig
Aantal
0

Bedrijfsruimte

Oppervlakte
4.868 m2
In units vanaf
0

Bedrijfskantoorruimte

Oppervlakte
4.868 m2
Verdiepingen
2

Kantoorruimte

Oppervlakte
4.868 m2
In units vanaf
0
Verdiepingen
2