Apeldoorn – Eksterweg 71-73, € 195.000,- k.k.

Status
Beschikbaar
Oppervlakte
3.582 m2
Bouwvorm
Bestaande bouw
Meer kenmerken >

Een plek met historie!

Thoma Post Bedrijfsmakelaars heeft van de gemeente Apeldoorn de opdracht gekregen om een koper te vinden voor De Finse School gelegen aan de Eksterweg 71-73 te Apeldoorn (Gemeentelijk monument).

EEN STUKJE HISTORIE
De Finse school is een type houten schoolgebouw dat in jaren 1948-1950 verspreid door Nederland is gebouwd. Het hout waarvan de scholen zijn gebouwd komt uit Finland en werd geleverd als onderdeel van een handelsovereenkomst tussen Nederland en Finland, vandaar de naam ‘Finse School’. Het ontwerp is van de gebroeders Laurentius. De gebouwen zijn neergezet door de firma Panagro.
De scholen hebben allemaal hetzelfde typische uiterlijk. De indeling van de gebouwen, de gevels en de raampartijen zijn vrijwel identiek. Het aantal klaslokalen kan echter variëren en sommige gebouwen zijn voorzien van een extra ingang. De scholen waren verkrijgbaar met vijf, zes, zeven of acht klaslokalen. Het is ook voorgekomen dat scholen later zijn verbouwd waardoor de indeling van het gebouw is veranderd. Een voorbeeld hiervan is de Finse school aan de Eksterweg in Apeldoorn: de ingang met het afdakje aan de zuidoostkant van het gebouw zijn vervangen door een wand met grote raampartij.

DE VERKOOP
De monumentale Finse school verdient het om te worden gerenoveerd, zodat het duurzaam in stand kan worden gehouden. Sinds de bouw in de jaren’50, als kleuter- en lage school, hebben heel wat buurtbewoners door de grote gang gewandeld. De school heeft hierdoor, zelfs nu nog, een rol als ontmoetingsplek voor de buurt.
Tijdens de verkoop zal daarom niet alleen een marktconforme prijs, maar ook het maatschappelijk rendement voor de buurt een factor zijn in de gunning. Wanneer er bijvoorbeeld ook ruimte geboden kan worden aan kleinschalige maatschappelijke buurtinitiatieven, zal dit gezien worden als een kans. Met de vigerende maatschappelijke bestemming is er vertrouwen dat er, met de verkoop, nieuw leven geblazen kan worden in dit bijzondere gemeentelijk monument.

De verkoop van onderhavig complex geschiedt onder voorbehoud van gunning opdrachtgever (Gemeente Apeldoorn).
Een Bibob toetsing maakt mogelijk onderdeel uit van de verkoopprocedure.

KADASTER
Gemeente Apeldoorn
Sectie L 5986, grootte 3.107 m²
Sectie L 5985 grootte 475 m²

BESTEMMING
Bij de gemeente Apeldoorn valt het onderhavige onroerend goed in het vigerende bestemmingsplan Stadsdeel Zuid-Midden. De bestemming van het perceel is: Maatschappelijk. U kunt het bestemmingsplan bij ons kantoor opvragen.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het pand wordt opgeleverd in huidige staat.

PARKEERGELEGENHEID
Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

KOOPPRIJS
€ 195.000,- k.k.

KOSTEN KOPER
De overdrachtsbelasting en notariskosten zijn voor rekening van de koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van 10% van de aankoopsom excl. BTW.

VOORBEHOUD
De huidige eigenaar van het object heeft een opdracht tot dienstverlening verstrekt aan Thoma van Bussel bedrijfsmakelaars. Deze informatie is bedoeld als een geheel vrijblijvende aanbieding. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een bieding, worden onze opdrachtgever(s) en wij niet gebonden en leidt het evenmin tot de verplichting tot het doen van een tegenbod.

NB: oude foto’s zijn aangeleverd door Coda Apeldoorn

Meer informatie over dit object

Apeldoorn – Eksterweg 71-73,

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 195.000,- k.k.
Status
Beschikbaar

Gebouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Perceel
3.582 m2
Bog in aanbouw
Nee
Liggingen
IN_WOONWIJK