Beleggen

Beleggingen in bedrijfsmatig vastgoed worden, mede in het licht van de actuele ontwikkeling van bijvoorbeeld rentevergoedingen op spaartegoeden, steeds interessanter. Begrijpelijk dus dat meer en meer Nederlandse en buitenlandse institutionele beleggers, projectontwikkelaars, particuliere beleggers, eigenaren/gebruikers, nationale en regionale overheden, cv- en maatschap oprichters ons weten te vinden en inschakelen als sparringpartner bij het maken van strategische keuzes op het gebied van beleggingsmakelaardij.

Of het nu gaat om kantoren, bedrijfscomplexen, horeca, winkels of wooncomplexen, de aan- of verkoop van onroerend goed vanuit beleggingsperspectief is als geen ander een beslissing die een grondige kennis vergt van de markt. En die daarmee vraagt om bedrijfsmakelaars zoals wij die in huis hebben. Bedrijfsmakelaars die ingevoerd zijn in specifiek de beleggingsmakelaardij én actuele marktontwikkelingen niet alleen continu volgen, maar vooral op waarde weten te schatten.

Het is belangrijk om de plaats en omgeving goed te kennen als je een beleggingspand wilt aankopen. Welke wijken zijn aantrekkelijk en in opkomst? Wat zijn de bestemmingsplannen van de betreffende gemeente? Welke specifieke regels gelden bij verhuur van een beleggingspand? Cruciaal om te weten omdat deze gegevens mede de toekomstige waarde en het rendement van je beleggingspand bepalen.

Een groot voordeel van een beleggingspand ten opzichte van bijvoorbeeld obligaties is dat de hoogte van de huur meebeweegt met de inflatie. Je kan namelijk in jouw huurcontract opnemen dat de maandelijkse huur afhankelijk is van de vastgestelde inflatie. Op deze manier blijven uw inkomsten dus meegroeien met jouw eigen uitgaven, die natuurlijk ook onderhevig zijn aan inflatie.